Skuplja sredstva za higijenu

Bez autora
May 28 2012

Među novim, višim cenovnicima koji redovno trgovcima stižu, gotovo uvek su sredstva za higijenu. Zbog naglog skoka evra u odnosu na dinar, pojedini uvoznici najavljuju nove, “teže” cenovnike. S druge strane, s ozbirom na to da je promet deterdženata, šampona i krema sve manji, ovi proizvodi se često nude na akcijskim sniženjima. Tako sada na tržištu isti proizvod može da se nađe u sto različitih cena. Vreća praška za mašinsko pranje veša od tri kilograma sada košta od 390 do 840 dinara. Pojedini uvozni deterdženti za godinu dana poskupeli su i do 50 odsto. Ipak, kako nema kupaca, na akcijama se čak i najskuplji mogu naći po cenama nižim i do 40 odsto. Tako se “ariel” od tri kilograma na sniženju nudio i za 570 dinara. Na prašak za veš, deterdžent za sudove, zubne paste, šampon, sapun i toaletni papir odlazi mesečno oko 3.000 dinara, ali u praksi potrebno je barem duplo više. Domaćinstvo mesečno potroši četiri sapuna, 400 mililitara šampona, dve paste za zube, dva kilograma deterdženta za pranje veša, pola litra tečnosti za sudove i 10 rolni toalet papira.

Skuplja sredstva za higijenuMeđu novim, višim cenovnicima koji redovno trgovcima stižu, gotovo uvek su sredstva za higijenu.

Zbog naglog skoka evra u odnosu na dinar, pojedini uvoznici najavljuju nove, “teže” cenovnike. Kako tvrde, moraju da usklade cene s kretanjem na kursnim listama. S druge strane, s ozbirom na to da je promet deterdženata, šampona i krema sve manji, ovi proizvodi se često nude na akcijskim sniženjima. Tako sada na tržištu isti proizvod može da se nađe u sto različitih cena, pišu Novosti.

Vreća praška za mašinsko pranje veša od tri kilograma sada košta od 390 do 840 dinara, a pojedini uvozni deterdženti za godinu dana poskupeli su i do 50 odsto. Ipak, kako nema kupaca, na akcijama se čak i najskuplji mogu naći po cenama nižim i do 40 odsto. Tako se “ariel” od tri kilograma na sniženju nudio i za 570 dinara.

Kako Novosti navode, na prašak za veš, deterdžent za sudove, zubne paste, šampon, sapun i toaletni papir odlazi mesečno oko 3.000 dinara, ali u praksi potrebno je barem duplo više. Domaćinstvo mesečno, kaže statistika, potroši četiri sapuna, 400 mililitara šampona, dve paste za zube, dva kilograma deterdženta za pranje veša, pola litra tečnosti za sudove i 10 rolni toalet papira.

Sredstva za čišćenje i ličnu higijenu domaćih proizvođača imaju povoljnije cene od uvoznih. Zato i ne čudi što raste prodaja domaćih litarskih šampona, čija je cena ispod 100 dinara. Ponovo su aktuelni sapuni nepoznatih proizvođača i sumnjivog kvaliteta, čije je cena dosta niža.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik