Slovenski izvoz ove godine porastao 5%

Bez autora
Oct 19 2014

Slovenski je izvoz u prvih sedam mjeseci ove godine porastao 5 posto. U tom je razdoblju povećana ovisnost slovenskog izvoza o tržištima Europske unije koje pogađa pad gospodarske aktivnosti. Očekivano, slovenske su kompanije i ove godine najviše izvozile u Njemačku. Izvoz u tu zemlju predstavlja gotovo 21 posto ukupnog slovenskog izvoza. U prvih sedam mjeseci izvoz u Njemačku povećan je 5,2 posto. Najveći je uteg slovenskom izvozu pad izvoza u Rusiju koji je u prvih sedam mjeseci ove godine smanjen 6,5 posto. Još je veći pad izvoza u Ukrajinu - gotovo 20 posto. Izvoz na oba tržišta na godišnjoj razini mogao bi biti manji za 100 milijuna eura u odnosu na 2013.

Slovenski izvoz ove godine porastao 5%Slovenski je izvoz u prvih sedam mjeseci ove godine porastao 5 posto.

U tom je razdoblju povećana ovisnost slovenskog izvoza o tržištima Europske unije koje pogađa pad gospodarske aktivnosti.

Očekivano, slovenske su kompanije i ove godine najviše izvozile u Njemačku. Izvoz u tu zemlju predstavlja gotovo 21 posto ukupnog slovenskog izvoza. U prvih sedam mjeseci izvoz u Njemačku povećan je 5,2 posto.

Najveći je uteg slovenskom izvozu pad izvoza u Rusiju koji je u prvih sedam mjeseci ove godine smanjen 6,5 posto. Još je veći pad izvoza u Ukrajinu - gotovo 20 posto. Izvoz na oba tržišta na godišnjoj razini mogao bi biti manji za 100 milijuna eura u odnosu na 2013.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik