Srbija za veću trgovinsku razmenu sa Poljskom

Bez autora
Dec 16 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Poljske i ministrom odbrane Tomasom Siemoniakom, kome je preneo zahvalnost na podršci koju Poljska pruža Srbiji na putu ka EU i informisao ga o reformama koje Vlada Srbije sprovodi. Vučić je tokom sastanka istakao da Srbija želi da ima veću trgovinsku razmenu sa Poljskom, veći broj investitora, češći i bolji politički dijalog, kao i da sa tom zemljom podeli iskustva koja je ona imala u procesu reformi. On je ukazao na to da Srbija ima dobre odnose sa zemljama regiona, koji su prijateljski i bez tenzija, uz podsećanje na redovno učešće Beograda u razgovorima sa privremenim institucijama vlasti u Prištini. Siemoniak je naglasio da Poljska Srbiju vidi kao faktor stabilnosti na Balkanu i da joj pruža podršku ne samo u procesu evropskih integracija, već i u procesu ekonomskih reformi koje Vlada Srbije sprovodi.

Srbija za veću trgovinsku razmenu sa PoljskomPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Poljske i ministrom odbrane Tomasom Siemoniakom, kome je preneo zahvalnost na podršci koju Poljska pruža Srbiji na putu ka EU i informisao ga o reformama koje Vlada Srbije sprovodi.

Vučić je tokom sastanka istakao da Srbija želi da ima veću trgovinsku razmenu sa Poljskom, veći broj investitora, češći i bolji politički dijalog, kao i da sa tom zemljom podeli iskustva koja je ona imala u procesu reformi.

On je ukazao na to da Srbija ima dobre odnose sa zemljama regiona, koji su prijateljski i bez tenzija, uz podsećanje na redovno učešće Beograda u razgovorima sa privremenim institucijama vlasti u Prištini.

Siemoniak je naglasio da Poljska Srbiju vidi kao faktor stabilnosti na Balkanu i da joj pruža podršku ne samo u procesu evropskih integracija, već i u procesu ekonomskih reformi koje Vlada Srbije sprovodi.

On je na kraju susreta zaključio da je temelj za razvoj saradnje dveju zemalja veoma čvrst.

U razgovoru je istaknuto da bi dve zemlje trebalo intenzivnije da sarađuju i na polju sporta, turizma i kulture, kao i da je međusobna vojna saradnja na zavidnom nivou.

Sastanku je prisustvovao i ministar odbrane u Vladi Srbije Bratislav Gašić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik