"Superbrands" od iduće godine i u BiH

Bez autora
Nov 28 2022

Od iduće godine i u BiH će biti zastupljena najpoznatija i najveća svjetska oznaka za verifikaciju brendova "Superbrands Worldwide", a ovaj projekat predstavljen je i u Banjaluci.

Riječ je o međunarodnom projektu, a robne marke biraju potrošači, kao i članovi stručnog Vijeća samog projekta, pa će samo najbolji zaslužiti da nose ime ovog najpoznatijeg svjetskog brenda, a jedan od uslova je da se od konkurencije razlikuju po kvalitetu proizvoda i usluga.

Projekat se trenutno uspješno realizuje u 90 zemalja svijeta, a osnovni cilj jeste postavljanje određenih parametara i verifikacija brendova koji vode računa o kvalitetu proizvoda i usluga, i potrošaču u svakom smislu riječi, kao i promovisanju kulture brendiranja.

Kriteriji za izbor "Superbrands" su jednaki na svim tržištima, a cilj programa jeste identifikovati marke koje se razlikuju od konkurencije u svojoj kategoriji na lokalnom tržištu. U tom smislu, samo određeni broj robnih marki u BiH zaslužiće da nosi naziv "Superbrands".

Izbor za "Superbrands" se odvija svake godine na osnovu ankete definisane prema standardima "Superbrands Worldwide" , a u drugoj fazi svoju ocjenu za iste daju i članovi Stručnog Vijeća, koje čine stručnjaci iz oblasti marketinga, menadžmenta, medija i profesionalnih organizacija.

Iz tog razloga u Banjaluci je, u hotelu Meriot održan prvi susret članova Stručnog Vijeća i partnera projekta BiH za ciklus 2023. godine, na kojem je predstavljen sam koncept projekta, te planiranja aktivnosti za izbor "Superbrands" BiH 2023.

Projekat njeguje i vrijednosti poslovnog umrežavanja, a susret je prvenstveno bio i prilika da svi učesnici uključeni u projekat ostvare nove kontakte, te uzmu za sebe dodatne vrijednosti uz otvoren i edukativan sadržaj.

Gost ovog susreta bio je Boško Praštalo iz CEO "Superbrands" Slovenija, koji je i autor knjige "Poslovno mreženje", dok je Slađana Vranac, iz CEO "Superbrands" BiH ovom prilikom navela da je ovo samo prvi u nizu takvih susreta koji će i ubuduće biti dio projekta "Superbrands" BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik