Švajcarske praline ne priznaju krizu

Bez autora
Jan 15 2014

Uprkos globalnoj ekonomskoj krizi i padu potrošnje u nekim zemljama, švajcarski proizvođač slatkiša, poznat po luksuznim čokoladama i pralinama - Lind&Springli (Lindt&Sprungli), povećao je prodaju u prošloj godini osam odsto.Prodaja je povećana u svim regionima i u svim kategorijama proizvoda, tako da je ukupna vrednost iznosila 2,833 milijarde franaka. Uz organski rast od 8,6 odsto, grupacija je premašila strateški cilj rasta na dugi rok utvrđen na 6 - 8 odsto.

Švajcarske praline ne priznaju krizuUprkos globalnoj ekonomskoj krizi i padu potrošnje u nekim zemljama, švajcarski proizvođač slatkiša, poznat po luksuznim čokoladama i pralinama - Lind&Springli (Lindt&Sprungli), povećao je prodaju u prošloj godini osam odsto.

Prodaja je povećana u svim regionima i u svim kategorijama proizvoda, tako da je ukupna vrednost iznosila 2,833 milijarde franaka.

Kako prenosi švajcarski list 24 sata, uz organski rast od 8,6 odsto, grupacija je premašila strateški cilj rasta na dugi rok utvrđen na 6 - 8 odsto.

Za tekuću poslovnu godinu, ova kompanija očekuje povećanje operativne marže za više od 20 do 40 procentnih poena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik