Svečano otvoren Bazar u Bloku V

Bez autora
Oct 08 2012

Tržni centar „Bazar“ u Bloku pet površine 17.400 kvadrata čija je vrijednost 13 miliona eura svečano su danas otvorili gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i Tomislav Čelebić predsjednik kompanije Čelebić simboličnim presijecanjem vrpce. Na svečanosti je prisustvovao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, zamjenik gradonačelnika Vladan Vučelić, generalni direktor kompanije „Voli“. Već danas zainteresovani su mogli da šopinguju na zelenoj pijaci, u hipermarketu Voli, kao i da se osvježe u kafeu Buzz. Dobrodošlicu građanima poželio je gradonačelnik glavnog grada Miomir Mugoša. Završetkom objekta Bazar na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu prestaće potreba za tzv. malom pijacom, koja je bila daleko od elementarnih, a pogotovu savremenih potreba građana. Objekat je dobio upotrebnu dozvolu, a prema svojoj namjeni i građevinskim segmentima može se podijeliti u četiri funkcionalne cjeline.

Svečano otvoren Bazar u Bloku VTržni centar „Bazar“ u Bloku pet površine 17.400 kvadrata čija je vrijednost 13 miliona eura svečano su danas otvorili gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i Tomislav Čelebić predsjednik kompanije Čelebić simboličnim presijecanjem vrpce.

Na svečanosti je prisustvovao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, zamjenik gradonačelnika Vladan Vučelić, generalni direktor kompanije „Voli“…

Već danas zainteresovani su mogli da šopinguju na zelenoj pijaci, u hipermarketu Voli, kao i da se osvježe u kafeu Buzz.

Dobrodošlicu građanima poželio je gradonačelnik glavnog grada Miomir Mugoša.

- Završetkom objekta Bazar na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu prestaće potreba za tzv. malom pijacom, koja je bila daleko od elementarnih, a pogotovu savremenih potreba građana – rekao je Mugoša.

Kako kaže, objekat je dobio upotrebnu dozvolu, a prema svojoj namjeni i građevinskim segmentima može se podijeliti u četiri funkcionalne cjeline.

- Čine ga prodajni prostori, ugostiteljski sadržaji i prostor za odmor i rekreaciju, javne komunikacije sa centralnim holom i vertikalnim komunikacionim jezgrom, saobraćajne površine i prostori predviđeni za parkiranje sa 351 mjestom, prostori za tehniku, upravljanje, servise i prateće sadržaje – istakao je Mugoša.

Uskoro novi objekti

Na otvaranju „Bazara“ gradonačelnik  Mugoša je istakao da je ovaj objekat izgrađen u rekordnom roku i najavio izgradnju sličnog objekta na Starom aerodromu i Koniku u idućih godinu dana, kao i slične investicije u Tuzima i Golubovcima.

- Ovaj objekat je nedostajao ne samo ovom dijelu grada, nego i čitavoj Podgorici. Završetkom ovoga objekta, na jednoj jako dobroj lokaciji prestaje potreba za tzv. „malom pijacom“ koja je bila daleko od savremenih potreba građana. Iako je ideja o izgradnji ovog objekta stara gotovo tri decenije, tek sada udruživanjem finansijskih sredstava javnog i privatnog sektora, došlo je do njene realizacije.

On je istakao da pored toga što su u „Bazar“ uložena značajna finansijska sredstva, Podgorica i kompanija „Čelebić“ uložili su veliki napor da ovaj objekat pruži kupcima što kvalitetniju uslugu, što je, kako kaže, pouzdan dokaz da se osjećaju potrebe potrošača i da je pronađen način da im se u najvećem dijelu izađe u susret.

- Sem toga što se ovim objektom značajno uljepšava slika ovog dijela Podgorice, uvjereni smo i da će kultura trgovine dobiti novu perspektivu. Završetkom ovoga objekta građani Bloka V žive u, rekao bih, jednom od najuređenijih djelova grada koji sigurno korača evropskim putem. Podgorica mora da nastavi sa investicijama jer bez solidne infrastrukture, posebno proizvodnih djelatnosti i usluga nema ni novih radnih mjesta – rekao je Mugoša.

Pitanje je dana kada ćemo pokrenuti izgradnju jednog manjeg, ali po svim standardima i potrebama sličnog centra, u dijelu Starog aerodroma i Konika, gdje ćemo, nadam se, za veoma kratko vrijeme, nešto malo duže od godinu dana, takođe, biti svjedoci jednog ovakvog savremenog objekta. Na tome nećemo stati. Radićemo kroz privatno-javno partnerstvo i u Tuzima i u Golubovcima – zaključio je Mugoša.

Donacija Resursnom centru

Na današnjoj svečanosti uručena je donacija kompanije „Čelebić“ Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica u iznosu od 5.000 eura, za dalju adaptaciju njihovog prostora.

Predsjednik kompanije „Čelebić“ Tomislav Čelebić je istakao značaj pomenutog objekta, kako za Podgoricu, tako i za samu kompaniju „Čelebić“.

- Ovo je rezultat timskog rada. Zahvalio bih se svim zaposlenima koji su iz kompanije „Čelebić“ učestvovali u realizaciji projekta, svim našim poslovnim partnerima i naravno svima koji su indirektno doprinijeli, predstavnicima grada i države, da se ovaj projekat u rekordnom roku realizuje. Ovom prilikom pozdravljam sve one zbog kojih je ovaj objekat konačno i realizovan i koji će veći dio svog slobodnog vremena provoditi u ovom centru i želim im puno sreće – kazao je Čelebić na današnjoj svečanosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik