Tržište Srbije najznačajnije u regionu

Bez autora
Jan 20 2014

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je tržište Srbije najperspektivnije u regionu i da postoje uslovi za njegov dalji rast.Mi smo u potencijalnom smislu najznačajnije tržište sa prognozom rasta od 50 odsto u narednim godinama, Slovenija ima 15 odsto prognoziranog rasta, Hrvatska nešto manje. Srbija ostaje najznačajnija zemlja kada se radi o ulaganjima velikih trgovinskih lanaca, rekao je Ljajić.

Tržište Srbije najznačajnije u regionuPotpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je za RTS da je tržište Srbije najperspektivnije u regionu i da postoje uslovi za njegov dalji rast.

“Mi smo u potencijalnom smislu najznačajnije tržište sa prognozom rasta od 50 odsto u narednim godinama, Slovenija ima 15 odsto prognoziranog rasta, Hrvatska nešto manje. Srbija ostaje najznačajnija zemlja kada se radi o ulaganjima velikih trgovinskih lanaca”, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, Srbija kreira povoljnu klimu za privlačenje stranih investicija i zato je početak pregovora sa EU važan signal za sve te investitore. Drugi važan signal, kaže Ljajić biće pristupanje zemlje Svetskoj trgovuinskoj organizaciji.

Najveći spoljnotrgovinski partneri Srbije, kazao je on, su Nemačka i Italija. Zemlje članice Evropske unije čine 63 odsto ukupne razmene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik