Turska jedan od važnijih trgovinskih partnera Srbije

Bez autora
Dec 11 2012

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske NJ.E Mehmetom Kemalom Bozajem. Tokom sastanka, ministar Knežević i ambasador Bozaj su se saglasili da je Turska jedan od važnijih trgovinskih partnera Srbije i da potencijali unapređivanja međusobne saradnje podrazumevaju investiciona ulaganja, zajedničke proizvodne programe, razne oblike kooperacije i zajedničke nastupe na tržištima trećih zemalja. Ministar Knežević je naglasio značaj Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o saradnji u oblasti poljoprivrede kao i važnost unapređenja saradnje u oblasti trgovine goveđim mesom, šećerom i drugim proizvodima. Ukupna investiciona ulaganja Turske u Srbiju su oko 45 miliona evra dok se značajnija ulaganja mogu očekivati u uslovima delovanja međusobnog Sporazuma o slobodnoj trgovini kao i Sporazuma o ekonomskoj saradnji.

Turska jedan od važnijih trgovinskih partnera SrbijeMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske NJ.E Mehmetom Kemalom Bozajem.

Tokom sastanka, ministar Knežević i ambasador Bozaj su se saglasili da je Turska jedan od važnijih trgovinskih partnera Srbije i da potencijali unapređivanja međusobne saradnje podrazumevaju investiciona ulaganja, zajedničke proizvodne programe, razne oblike kooperacije i zajedničke nastupe na tržištima trećih zemalja.

Ministar Knežević je naglasio značaj Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o saradnji u oblasti poljoprivrede kao i važnost unapređenja saradnje u oblasti trgovine goveđim mesom, šećerom i drugim proizvodima.

Kako je istaknuto na sastanku, ukupna investiciona ulaganja Turske u Srbiju su oko 45 miliona evra dok se značajnija ulaganja mogu očekivati u uslovima delovanja međusobnog Sporazuma o slobodnoj trgovini kao i Sporazuma o ekonomskoj saradnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik