Tuš ipak dolazi u Vranje?

Bez autora
Aug 02 2010

Predstavnici slovenačkog trgovinskog lanca Tuš najavili su da će njihova delegacija doći u Vranje 15. avgusta na nastavak razgovora oko investicije te kompanije na jugu Srbije. Pre tri godine Tuš je zakupio 3,6 hektara za 122 miliona dinara. Slovenci su se ugovorom obavezali da će plaćati i zakup od 4,26 dinara po metru kvadratnom, što bi svakog meseca budžetu Vranja donosilo 145.000 dinara. Nakon toga sve je zastalo, a u javnosti su se pojavile spekulacije da bi dolazak Tuša u Vranje mogao da ugrozi poziciju drugih maloprodajnih objekata, poput u međuvremenu otvorenog Maksija. Gradonačelnik Miroljub Stojčić na jednoj od ranijih konferencija za medije izjavio je da bi, ukoliko do kraja godine Tuš ne počne gradnju hipermarketa, zemljište moglo da bude vraćeno u vlasništvo grada...

Tuš ipak dolazi u Vranje?Predstavnici slovenačkog trgovinskog lanca Tuš najavili su da će njihova delegacija doći u Vranje 15. avgusta na nastavak razgovora oko investicije te kompanije na jugu Srbije.

Pre tri godine Tuš je zakupio 3,6 hektara za 122 miliona dinara. Slovenci su se ugovorom obavezali da će plaćati i zakup od 4,26 dinara po metru kvadratnom, što bi svakog meseca budžetu Vranja donosilo 145.000 dinara. Nakon toga sve je zastalo, a u javnosti su se pojavile spekulacije da bi dolazak Tuša u Vranje mogao da ugrozi poziciju drugih maloprodajnih objekata, poput u međuvremenu otvorenog Maksija.

Gradonačelnik Miroljub Stojčić na jednoj od ranijih konferencija za medije izjavio je da bi, ukoliko do kraja godine Tuš ne počne gradnju hipermarketa, zemljište moglo da bude vraćeno u vlasništvo grada. On se ponovo oglasio, u pisanoj izjavi upućenoj medijima izjavio da „nema zvaničnu potvrdu Tuša da su odustali od izgradnje tržnog centra“.

- Oko dva miliona evra koštalo je zemljište i oni su to uredno platili. Nije mi jasna ta logika, a čuo sam da su u još nekim gradovima u Srbiji kupili zemljište i posle odustali. Mi smo se ponadali da ćemo zaposliti stotinak ljudi - objasnio je gradski većnik za privredu Perica Janković .

Novinar Danasa je pokušao da u više navrata stupi u kontakt sa predstavnicima za medije Tuša, ali povratnih informacija nije bilo. Sada u Vranju predstoji nova runda razgovora kada bi i zvanično trebalo da se razjasni dilema hoće li Slovenci graditi hipermarket u Vranju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik