U Staroj Pazovi otvoren Distributivni centar kompanije “Delez Srbija”

Bez autora
Nov 18 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Staroj Pazovi otvaranju modernog Distributivnog centra kompanije “Delez Srbija”, površine 70.000 metara kvadratnih, u koji je uloženo 50 miliona evra. Vučić je tom prilikom istakao da će u tom centru posao dobiti još 750 radnika, od kojih 400 do kraja godine, i izrazio zadovoljstvo otvaranjem ovog impresivnog objekta. On je uputio poziv “Delez grupi” da poveća procenat srpskih proizvoda u svojim prodajnim objektima, kako bi on ubuduće umesto 70 iznosio između 75 i 80 odsto. Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će ta kompanija u narednim godinama nastaviti ulaganja u našu zemlju, kao i zbog toga što će zaposliti još 400 radnika do kraja ove godine, odnosno ukupno 750 do 2020. godine.

U Staroj Pazovi otvoren Distributivni centar kompanije “Delez Srbija”Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Staroj Pazovi otvaranju modernog Distributivnog centra kompanije “Delez Srbija”, površine 70.000 metara kvadratnih, u koji je uloženo 50 miliona evra.

Vučić je tom prilikom istakao da će u tom centru posao dobiti još 750 radnika, od kojih 400 do kraja godine, i izrazio zadovoljstvo otvaranjem ovog impresivnog objekta.

On je uputio poziv “Delez grupi” da poveća procenat srpskih proizvoda u svojim prodajnim objektima, kako bi on ubuduće umesto 70 iznosio između 75 i 80 odsto.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će ta kompanija u narednim godinama nastaviti ulaganja u našu zemlju, kao i zbog toga što će zaposliti još 400 radnika do kraja ove godine, odnosno ukupno 750 do 2020. godine.

Vučić je iskazao uverenje da će kompanija “Delez” u Srbiji zarađivati više, i istakao da ona podržava ekonomske reforme koje je Vlada Srbije počela da sprovodi.

Ovaj objekat predstavlja najmoderniji i najveći distributivni centar u zemlji i poseduje jedinstven sistem distribucije. Tokom njegove izgradnje primenjivani su najviši tehnološki standardi, a većinu radova izvodile su kompanije iz Srbije.

Distributivni centar kompanije “Delez Srbija” ima mogućnost proširenja kapaciteta i do 125.000 kvadratnih metara u narednim godinama.

Centar je povezan sa tri ključna putna pravca i raspolagaće sa 120 utovarno-istovarnih mesta, sa kojih će dnevno moći da pođe 250 šlepera.

Svakog dana ovaj distributivni centar će moći da isporuči 6.500 paleta, što je količina robe dovoljna za snabdevanje 450 prodavnica, pri ćemu će moći da podrži rastuću maloprodajnu mrežu te kompanije u regionu.

Upotreba savremenih materijala u izgradnji omogućiće veću energetsku efikasnost zgrade, uz i do 15 odsto manju emisiju ugljen-dioksida.

U izgradnji su korišćeni moderni materijali i tehnologija, koji donose uštede i racionalniju potrošnju energije – savremena izolacija, upravljanje otpadom, jedinstven sistem za navodnjavanje okolnih zelenih površina, najnovije tehnologije i metode hlađenja i drugo.

Novinu predstavlja i to što centar ima gravitacione police za palete – za skladištenje visokofrekventne robe pod malim nagibom kojim se ubrzava isporuka robe u paletama, zatim gravitacione police za kutije koje omogućavaju isporuku robe u malim količinama otvaranjem originalnih kutija, čime se bolje odgovara potrebama asortimana malih prodavnica.

Takođe, u centru će biti obezbeđeno glasovno izdavanje naloga za spremanje robe umesto dosadašnjeg tekstualnog, što omogućava veću efikasnost u radu jer se sva uputstva primaju putem snimljenih poruka, a komande se izdaju glasom.

Gradnja ovog distributivnog centra počela je u junu prošle godine.

Kompanija “Delez Srbija” članica je međunarodnog trgovinskog lanca “Delez grupa”, čije je sedište u Belgiji, a koji posluje u Evropi, Americi i Aziji.

Otvaranju su prisustvovali i generalni direktor “Delez Srbija” Džon Kiritsis, predsednik i generalni direktor “Delez grupe” Frans Miler i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik