Uljare spremne da snize cene ulja

Bez autora
Oct 15 2012

Proizvođači ulja u Srbiji izrazili su u ponedeljak spremnost da snize proizvođačke cene suncokretovog ulja za tri do 10 posto. Procenat smanjenja cena ulja bi bio u zavisnosti od proizvođača, kao i vrste tog proizvoda.Potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je na sastanku informisao uljare i o nameri Vlade Srbije da na sledećoj sednici, na predlog Ministarstva trgovine donese uredbu o snižavanju maksimalne trgovačke marže na prodaju ulja sa sadašnjih 10 na pet posto.

Uljare spremne da snize cene uljaProizvođači ulja u Srbiji izrazili su u ponedeljak spremnost da snize proizvođačke cene suncokretovog ulja za tri do 10 posto, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine Rasima Ljajića.

Kako se navodi u saopštenju sa sastanka Ljajića i svih domaćih uljara, procenat smanjenja cena ulja bi bio u zavisnosti od proizvođača, kao i vrste tog proizvoda.

Ljajić je na sastanku informisao uljare i o nameri Vlade Srbije da na sledećoj sednici, na predlog Ministarstva trgovine donese uredbu o snižavanju maksimalne trgovačke marže na prodaju ulja sa sadašnjih 10 na pet posto.

To u praksi znači da će, zahvaljujući toj meri, kao i spremnosti proizvođača da snize prodajne cene, ubuduće cena jestivog suncokretovog ulja u maloprodaji biti niža za 15 do 20 dinara po litru od sadašnje, rekao je Ljajić.

Ulje se u radnjama prodaje po cenama od 160 do 200 dinara za litar, dok ulje iz robnih rezervi košta 142,56 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik