Ulje stiže u rafove

Bez autora
Sep 14 2010

Trgovine su poslednjih dana malo bolje snabdevene jestivim uljem. Situacija se, kako kažu trgovci popravlja, a sve češće u prodaju stiže i jeftinije ulje iz Republičkih robnih rezervi. Inače, cene ulja na domaćem tržištu su više nego šarolike. Za litar ove namirnice sada valja izdvojiti najčešće od 119 pa do 143 dinara. Posle “Inveja”, gde posle poskupljenja litar “vitala” staje 143, a “sunce” 141 dinar, povećane su cene i kod ostalih proizvođača. “Banatski cvet” se odnedavno prodaje po 128 dinara. I “Dijamant” od srede ima novu cenu, litar jestivog ulja iz zrenjaninske fabrike sada u hipermarketu najčešće košta po 119, a u supermarketu - 122 dinara. U narednih nekoliko dana trebalo bi da kompletna prodajna mreža u Srbiji bude snabdevena uljem iz Robnih rezervi. A, posle skoka cena, i uljare su povećale svoje redovne isporuke trgovcima. Inače, Srbija je, kako se sve češće čuje, proizvela dovoljne količine poljoprivrednih proizvoda i nema ni jednog razloga da ih nema u rafovima...

Ulje stiže u rafoveTrgovine su poslednjih dana malo bolje snabdevene jestivim uljem. Situacija se, kako kažu trgovci popravlja, a sve češće u prodaju stiže i jeftinije ulje iz Republičkih robnih rezervi.

Inače, cene ulja na domaćem tržištu su više nego šarolike. Za litar ove namirnice sada valja izdvojiti najčešće od 119 pa do 143 dinara. Posle “Inveja”, gde posle poskupljenja litar “vitala” staje 143, a “sunce” 141 dinar, povećane su cene i kod ostalih proizvođača. “Banatski cvet” se odnedavno prodaje po 128 dinara. I “Dijamant” od srede ima novu cenu, litar jestivog ulja iz zrenjaninske fabrike sada u hipermarketu najčešće košta po 119, a u supermarketu - 122 dinara.

- Snabdevenost naše maloprodajne mreže se u odnosu na prethodni period malo popravila - kaže Vesna Žabić, PR “Delta maksija” - Takođe, svakodnevno nam stižu određene količine ulja iz Robnih rezervi, koje odmah distribuiramo u objekte.

Milena Radulović, marketing menadžer SOS prodavnica i “Jabuke”, kaže da je u njihovoj prodajnoj mreži litar ulja “banatski cvet” iz “Banata” dostigao cenu od 127,9 dinara i ima ga u dovoljnim količinama. Istovremeno, dodaje, upravo je u ove trgovine stiglo i ulje iz Robnih rrezervi.

U narednih nekoliko dana trebalo bi da kompletna prodajna mreža u Srbiji bude snabdevena uljem iz Robnih rezervi. A, posle skoka cena, i uljare su povećale svoje redovne isporuke trgovcima.

Inače, Srbija je, kako se sve češće čuje, proizvela dovoljne količine poljoprivrednih proizvoda i nema ni jednog razloga da ih nema u rafovima. Ovogodišnji rod suncokreta omogućiće preradu oko 130.000 tona ulja, što garantuje da će ga biti dovoljno i za domaće tržište i za izvoz i u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik