Unapređenje saradnje sa Republikom Srpskom u oblasti trgovine i turizma

Bez autora
Feb 22 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić izjavio je posle sastanka sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Predragom Gluhakovićem da će u naredna dva meseca definisati prioritete budućeg zajedničkog rada u oblasti zaštite potrošača i konkurencije, kao i u oblasti robnih rezervi. Na sastanku koji je održan u Palati Srbija u Beogradu razgovarano je o načinu kako Srbija i Republika Srpska mogu da kreiraju zajednički turistički proizvod. Mi ćemo nakon dva meseca ustanoviti redovne sastanke na kojima ćemo razmatrati šta se učinilo po ovim temama koje smo definisali kao važne i prioritetne za jedno i drugo ministarstvo, rekao je Ljajić.

Unapređenje saradnje sa Republikom Srpskom u oblasti trgovine i turizmaPotpredsednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić izjavio je posle sastanka sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Predragom Gluhakovićem da će u naredna dva meseca definisati prioritete budućeg zajedničkog rada u oblasti zaštite potrošača i konkurencije, kao i u oblasti robnih rezervi.

Na sastanku koji je održan u Palati Srbija u Beogradu razgovarano je o načinu kako Srbija i Republika Srpska mogu da kreiraju zajednički turistički proizvod.

Mi ćemo nakon dva meseca ustanoviti redovne sastanke na kojima ćemo razmatrati šta se učinilo po ovim temama koje smo definisali kao važne i prioritetne za jedno i drugo ministarstvo, rekao je Ljajić.

On je podsetio da dva ministarstva imaju potpisan protokol o saradnji u oblasti trgovine, kao i poseban sporazum o saradnji u oblasti turizma, pa je cilj današnjeg sastanka bio da se razmotri kako učiniti te sporazume operativnim i u jednoj i drugoj ooblasti.

On je istakao da su Srbija i Republika Srpska i BiH pojedinačno mala tržišta, i da stoga moraju da udruže kapacitete sa svim zemljama regiona, da bi sa jedne strane privukli investicije, a sa druge strane što veći broj inostranih turista.

To jeste pitanje od velike važnosti i za jedno i za drugo ministarstvo. Imamo šta da ponudimo, ali moramo da budemo što kreativniji i operativniji, i da postojeće resurse iskoristimo i u praksi, zaključio je Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik