Uskoro počinje izgradnja savremenog centra u Goraždu

Bez autora
Feb 09 2014

Bingo iz Tuzle uskoro će započeti s radovima na izgradnji savremenog tržnog centra u Goraždu. Predstavnici kompanije Bingo iz Tuzle Sabahudin Hadžiavdić i Eldin Tabukčić izvijestili su premijera BPK Goražde Emira Frašta i članove Vlade o preuzimanju rješenja Općinskog vijeća Goražde o dodjeli građevinskog zemljišta za izgradnju jednog od najvećih tržnih centara u regiji. Ova će kompanija, kako je istaknuto, nakon isteka roka žalbe zvanično započeti s radovima na izgradnji savremenog tržnog centra u Goraždu. U ovaj centar koji će biti smješten u naselju Rasadnik na površini od 20.000 m², biće investirano 10 miliona KM te zaposleno 100 radnika.

Uskoro počinje izgradnja savremenog centra u GoražduBingo iz Tuzle uskoro će započeti s radovima na izgradnji savremenog tržnog centra u Goraždu....

Predstavnici kompanije Bingo iz Tuzle Sabahudin Hadžiavdić i Eldin Tabukčić izvijestili su  premijera BPK Goražde Emira Frašta i članove Vlade o preuzimanju rješenja Općinskog vijeća Goražde o dodjeli građevinskog zemljišta za izgradnju jednog od najvećih tržnih centara u regiji.

Ova će kompanija, kako je istaknuto, nakon isteka roka žalbe zvanično započeti s radovima na izgradnji savremenog tržnog centra u Goraždu. U ovaj centar koji će biti smješten u naselju Rasadnik na površini od 20.000 m², biće investirano 10 miliona KM te zaposleno 100 radnika.

Zadovoljstvo što će jedna ovako jaka kompanija biti na usluzi građanima Bosansko-podrinjskog kantona i cijele regije kazao je premijer Emir Frašto, koji je predstavnicima kompanije Bingo obećao da će Vlada ovog kantona pružiti svu potrebnu pomoć kako bi se što prije okončao ovaj značajan projekt.

Tržni centar Bingo u Goraždu trebao bi biti otvoren krajem jula ove godine.

Sastanku u kabinetu premijera prisustvovao je i predsjedavajući Skupštine BPK Suad Došlo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik