Veći promet u trgovini motornim vozilima

Bez autora
Jan 15 2014

Promet robe u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u Crnoj Gori u novembru prošle godine je u odnosu na oktobar veći u tekućim cijenama 4,4 odsto, a u stalnim 4,5 odsto. Promet robe u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u novembru je u odnosu na isti period 2012. godine manji u tekućim cijenama 17,3 odsto, a u stalnim 17,1 odsto. Promet robe u trgovini na malo predstavlja vrijednost prodate robe krajnjim potrošačima, odnosno stanovništvu za ličnu potrošnju i upotrebu u domaćinstvu, kao i građanima i preduzećima za obavljanje djelatnosti. Indeksi prometa robe u stalnim cijenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cijenama, odgovarajućim indeksima cijena robe na malo.

Veći promet u trgovini motornim vozilimaPromet robe u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u Crnoj Gori u novembru prošle godine je u odnosu na oktobar veći u tekućim cijenama 4,4 odsto, a u stalnim 4,5 odsto, saopšteno je iz Monstata.

"Promet robe u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u novembru je u odnosu na isti period 2012. godine manji u tekućim cijenama 17,3 odsto, a u stalnim 17,1 odsto", navodi se u saopštenju Monstata.

Promet robe u trgovini na malo predstavlja vrijednost prodate robe krajnjim potrošačima, odnosno stanovništvu za ličnu potrošnju i upotrebu u domaćinstvu, kao i građanima i preduzećima za obavljanje djelatnosti.

Indeksi prometa robe u stalnim cijenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cijenama, odgovarajućim indeksima cijena robe na malo.

Podaci o trgovini motornim vozilima i motociklima prikupljaju se redovnim mjesečnim istraživanjem na bazi uzorka, kojim su obuhvaćena preduzeća iz registra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik