Velika sniženja, a pazar mršav

Bez autora
Jan 14 2014

Talas rasprodaje zimske odjeće i obuće preplavio je butike i prodavnice širom Srpske, ali i pored nižih cijena i do 70 odsto, roba se, kako ističu trgovci, ne prodaje, jer mušterije nemaju novca. Iako se sa izloga "smiješe" razni odjevni predmeti sa upola nižim cijenama, rijetki su oni koji se odlučuju da ih kupe. Kako kažu trgovci, uzrok mršavog pazara su mnogobrojni praznici koji su istanjili novčanike. U banjalučkoj Robnoj kući "Damjan" kažu da je u toku sniženje odjeće do 70 odsto. Najviše se kupuju džemperi, koji se mogu nabaviti po cijeni od 9,90 do 19,90 maraka, zatim razne majice kojih ima i za šest-sedam maraka, istakli su u "Damjanu". Sniženje je i u ostalim banjalučkim buticima. Tako u "Mangu" kažu da se najbolje prodaju kaputi i džemperi, ali da je ipak najveći broj onih koji samo razgledaju robu. U butiku "Oviese" kažu da je sniženje do 50 odsto, gdje ističu da su najpovoljnije zimske jakne, čije su cijene upola snižene.

Velika sniženja, a pazar mršavTalas rasprodaje zimske odjeće i obuće preplavio je butike i prodavnice širom Srpske, ali i pored nižih cijena i do 70 odsto, roba se, kako ističu trgovci, ne prodaje, jer mušterije nemaju novca.

Iako se sa izloga "smiješe" razni odjevni predmeti sa upola nižim cijenama, rijetki su oni koji se odlučuju da ih kupe. Kako kažu trgovci, uzrok mršavog pazara su mnogobrojni praznici koji su istanjili novčanike. U banjalučkoj Robnoj kući "Damjan" kažu da je u toku sniženje odjeće do 70 odsto.

- Najviše se kupuju džemperi, koji se mogu nabaviti po cijeni od 9,90 do 19,90 maraka, zatim razne majice kojih ima i za šest-sedam maraka - istakli su u "Damjanu".

Sniženje je i u ostalim banjalučkim buticima. Tako u "Mangu" kažu da se najbolje prodaju kaputi i džemperi, ali da je ipak najveći broj onih koji samo razgledaju robu. U butiku "Oviese" kažu da je sniženje do 50 odsto, gdje ističu da su najpovoljnije zimske jakne, čije su cijene upola snižene.

- Jakne koštaju od 50 do 120 maraka, džemperi od 20 do 40, a majice od deset do 20 maraka - istakli su u "Ovieseu".

Sezona sniženja zahvatila je i prijedorske butike i kreću se do 70 odsto. Većina Prijedorčana ovih dana obilazi butike, ali rijetki od njih pazaruju.

- Uzalud su snizili cijene kad većina nas nema novca da kupuje. Istrošili smo se na početku godine i pokupovali najpotrebnije. Sad su nas dočekali praznici, tako da su uzalud snižene cijene - kaže Prijedorčanin Vukašin V.

I u brojnim gradiškim buticima traju sniženja, pa je zimska obuća i odjeća jeftinija i do 60 odsto.

U butiku "Kobra sport" u Gradišci kažu da su kupcima omogućili niže cijene i do 50 odsto za kolekciju jesen-zima.

- Mnogi koji se odlučuju za kupovinu čekaju sniženja, jer tada za manje novca mogu da kupe kvalitetnu robu - rekao je vlasnik butika "Kobra sport" Mićo Lukić.

Dodao je da se najviše kupuju zimske jakne, duksevi i trenerke.

Sniženja vladaju i u ostalim buticima širom RS, ali trgovci ne trljaju zadovoljno ruke, jer je, kako kažu, malo onih koji imaju novac za kupovinu.

Budžet i mogućnosti

U udruženju Pokret potrošača RS ističu da većina domaćinstava pažljivo planira svoj kućni budžet i rashode.

- Najviše se kupuju osnovne životne namirnice, a kako je vrijeme praznika mnogi su potrošili veliku sumu novca i nemaju mogućnost da još nešto pazare, pa čak i ako je na sniženju - kažu u ovom udruženju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik