Zanatlije bez fiskalnih kasa od 1. septembra

Bez autora
Aug 31 2012

Na sednici održanoj 23. avgusta 2012. Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase. Ovim propisom se proširuje lista delatnosti, koje su oslobođenje evidencije prometa preko fiskalnih kasa. Uredbom se, dakle, određuju delatnosti kod čijeg obavljanja, polazeći od tehničkih i funkcionalnih karakteristika fiskalne kase i specifičnosti obavljanja tih delatnosti, ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase. Obaveze evidencije prometa preko fiskalnih kasa oslobođeni su preduzetnici koji plaćaju porez na prihode od samostalne delatnosti na paušalno utvrđen prihod u okviru jednog broja delatnosti. Novom Uredbom Vlade Srbije 35 zanatskih delatnosti je oslobođeno obaveze posedovanja fiskalnih kasa.

Zanatlije bez fiskalnih kasa od 1. septembraNa sednici održanoj 23. avgusta 2012. Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase.

Ovim propisom se proširuje lista delatnosti, koje su oslobođenje evidencije prometa preko fiskalnih kasa.

Uredbom se, dakle, određuju delatnosti kod čijeg obavljanja, polazeći od tehničkih i funkcionalnih karakteristika fiskalne kase i specifičnosti obavljanja tih delatnosti, ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase.

Obaveze evidencije prometa preko fiskalnih kasa oslobođeni su preduzetnici koji plaćaju porez na prihode od samostalne delatnosti na paušalno utvrđen prihod u okviru jednog broja delatnosti.

Novom Uredbom Vlade Srbije 35 zanatskih delatnosti je oslobođeno obaveze posedovanja fiskalnih kasa.

Kako se navodi u saopštenju, fiskalne kase neće morati da imaju frizeri, kozmetičari, fotografske radnje, taksisti, automehaničari, radnje za hemijsko čišćenje i pogrebne usluge.

Isto tako obaveze evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, oslobođene su i radnje za popravke elektronskih i električnih aparata, računara i periferne opreme, aparata za domaćinstvo i nameštaja,  kao i za zanatlije koje se bave građevinskom delatnošću i održavanjem objekata i okoline.

Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”, a to je 1.septembar 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik