18 godina Montenegro Airlinesa

Bez autora
Oct 24 2012

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines je svečanim koktelom u hotelu Podgorica obilježila 18-tu godišnjicu rada. Montenegro Airlines Direktor Montenegro Airlines-a Zoran Đurišić kazao je da ni sam nije vjerovao da će 1994. godine ideja o crnogorskom avio prevozniku zaživjeti. projekat Montenegro Airlines je od istorijskog značaja. Napravljen je vazdušni most između Evrope i Crne Gore. Prevezli 5,5 miliona putnika na 10 evropskuh destinacija. Prvih devet mjeseci ove godine prevezeno je 500.000 putnika. Ima preko 10 odsto više putnika u odnosu na isti period prošle godine i sigurno je Montenegro Airlines jedna od rijetkih kompanija koja ima dvocifren rast. Ranije danas predsjednik Vlade Igor Lukšić održao je radni sastanak sa upravom Montenegro Airlines-a. Na sastanku je razgovarano o dostignućima kompanije u prethodnom periodu, kao i planovima za dalji razvoj, kroz uvođenje novih linija, razvoj kadrova i širenje na međunarodnom tržištu.

18 godina Montenegro AirlinesaNacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines je svečanim koktelom u hotelu Podgorica obilježila 18-tu godišnjicu rada.

Montenegro Airlines Direktor Montenegro Airlines-a Zoran Đurišić kazao je da ni sam nije vjerovao da će 1994. godine ideja o crnogorskom avio prevozniku zaživjeti.

"Teško sam vjerovao da će ideja o Montenegro Airlines-u uspjeti. Mogu da kažem da je projekat Montenegro Airlines od istorijskog značaja.Napravili smo vazdušni most između Evrope i Crne Gore. Prevezli 5,5 miliona putnika na 10 evropskuh destinacija. Prvih devet mjeseci ove godine prevezli smo 500.000 putnika. Imamo preko 10 odsto više putnika u odnosu na isti period prošle godine i sigurno smo jedna od rijetkih kompanija koja ima dvocifren rast. Crna Gora ne bi bila ista sa i bez Montenegro Airlinesa", kazao je Đurišić.

Ranije danas predsjednik Vlade Igor Lukšić održao je radni sastanak sa upravom Montenegro Airlines-a. Na sastanku je razgovarano o dostignućima kompanije u prethodnom periodu, kao i planovima za dalji razvoj, kroz uvođenje novih linija, razvoj kadrova i širenje na međunarodnom tržištu.

Ocijenjeno da je kompanija u prethodnom periodu postigla značajan uspjeh, postala prepoznatljiv brend u avio saobraćaju, ali i postala važan segment crnogorske ekonomije sa godišnjim prometom od oko 80 miliona eura. Lukšić je izrazio zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata u prethodnom periodu, ističući da je Montenegro Airlines danas u boljoj poziciji nego mnoge kompanije u regionu i Evropi.

"Zadovoljstvo mi je da vidim da je nakon finansijske nestabilnosti svuda u svijetu, MA odgovorio izazovima krize kroz racionalizaciju troškova, ali i restrukturiranje kompanije. To pokazuje odgovoran odnos menadžmenta i zaposlenih prema kompaniji, ali i daljem razvoju ne samo kompanije, već i crnogorske privrede", istakao je Lukšić.

Sastanku su prisustvovali i minstar finansija Milorad Katnić i ministar pomorstva i saobraćaja Andrija Lompar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik