2014. – Godina svemirskog turizma?

Bez autora
Oct 24 2012

Britanski milijarder Ričard Branson, osnivač kompanije “Virdžin”, rekao je da se početak njegovog projekta svemirskog turizma stalno odlaže i da se prvi let očekuje najverovatnije početkom 2014. godine. Do prvog plaćenog putovanja u svemir, koje nudi njegova kompanija Virdžin Galaktik, najverovatnije će proći više od godinu dana, a možda čak i 18 meseci.Osnivač kompanije Virdžin sastao se sa studentima 24. oktobra u Poljskoj, u koju je doputovao radi pokretanja “Akademije Virdžin” koja će pomoći mladima da osnuju sopstvena preduzeća.

2014. – Godina svemirskog turizma?Britanski milijarder Ričard Branson, osnivač kompanije “Virdžin”, rekao je da se početak njegovog projekta svemirskog turizma stalno odlaže i da se prvi let očekuje najverovatnije početkom 2014. godine.

Branson je rekao da će do prvog plaćenog putovanja u svemir, koje nudi njegova kompanija Virdžin Galaktik, najverovatnije proći više od godinu dana, a možda čak i 18 meseci.

Osnivač kompanije Virdžin sastao se sa studentima 24. oktobra u Poljskoj, u koju je doputovao radi pokretanja “Akademije Virdžin” koja će pomoći mladima da osnuju sopstvena preduzeća.

Upitan za Virdžin Galaktik, Branson je rekao da je "prestao da broji" dane do prvog poletanja zato što se projekat odlaže "od sledeće do sledeće godine".

Više od 100 turista prijavilo se za dvosatna putovanja u svemir koja će ih odvesti na 100 kilometara iznad Zemlje. Za ovo zadovnoljstvo svako od nji izvodjio je po dvesta hiljada dolara.

Međutim, ukoliko se Bransonovi planovi ostvare i prve “svemirske turiste” dobijemo 2014. godine, onda bi ta godina s pravom mogla biti označena kao godina svetskog turizma. Naime, privatna raketna kompanija XCOR najavila je takođe da bi 2014. godine mogla da prevozi putnike u svemir.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik