90 dana ŽRS-u za restrukturiranje

Bez autora
Jul 16 2012

Vlada RS-a zatražila je od menadžmenta preduzeća Željeznice Republike Srpske i Ministarstva saobraćaja i veza da u roku od 90 dana donesu kredibilan plan restrukturiranja koji će garantovati sanaciju preduzeća. Plan mjera koji je menadžment dostavio Vladi nije prihvatljiv, jer ne garantuju funkcionisanje i suštinski ne predstavljaju restrukturiranje ŽRS-a. U planu restrukturiranja treba vidjeti da li će preduzeće biti organizovano kao jedan privredni subjekt ili više njih, da li će se odvojiti putnički od teretnog saobraćaja, odrediti potrebu putničkog saobraćaja, koji sada ostvaruje prihode od 1,4 miliona KM i prevozi 317.000 putnika godišnje i proizvodi gubitak od 13 miliona KM.

90 dana ŽRS-u za restrukturiranjeVlada RS-a zatražila je od menadžmenta preduzeća Željeznice Republike Srpske i Ministarstva saobraćaja i veza da u roku od 90 dana donesu kredibilan plan restrukturiranja koji će garantovati sanaciju preduzeća.

Predsjednik Vlade Aleksandar Džombić rekao je da plan mjera koji je menadžment dostavio Vladi nije prihvatljiv, jer ne garantuju funkcionisanje i suštinski ne predstavljaju restrukturiranje ŽRS-a.

Prema njegovim riječima, u planu restrukturiranja treba vidjeti da li će preduzeće biti organizovano kao jedan privredni subjekt ili više njih, da li će se odvojiti putnički od teretnog saobraćaja, odrediti potrebu putničkog saobraćaja, koji sada ostvaruje prihode od 1,4 miliona KM i prevozi 317.000 putnika godišnje i proizvodi gubitak od 13 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik