Abu Dabi ima previše hotela?

Bez autora
Mar 15 2012

Abu Dabi neće deliti nove hotelske licence zato što je došlo do prezasićenja tržišta. Ipak, ni jedna od postojećih licenci neće biti oduzeta, čak ni onim hotelima koji još nisu izgrađeni. Širom Abu Dabija koji je zbog bogatstva nafte donosi polovinu prihoda Ujedinjenim Arapskim Emiratima, između 2003. i 2008. nicali su hoteli i rađeni turistički projekti koji će sada biti preispitani.Prosečna cena za noćenje u hotelima u Abu Dabiju pala je za 14 odsto na oko 450 dirhama prošle godine, jer je u gradu u jednom trenutku postojalo čak 23.000 soba.

Abu Dabi ima previše hotela?Abu Dabi neće deliti nove hotelske licence zato što je došlo do prezasićenja tržišta. Ipak, ni jedna od postojećih licenci neće biti oduzeta, čak ni onim hotelima koji još nisu izgrađeni.

Širom Abu Dabija koji je zbog bogatstva nafte donosi polovinu prihoda Ujedinjenim Arapskim Emiratima, između 2003. i 2008. nicali su hoteli i rađeni turistički projekti koji će sada biti preispitani.

Prosečna cena za noćenje u hotelima u Abu Dabiju pala je za 14 odsto na oko 450 dirhama prošle godine, jer je u gradu u jednom trenutku postojalo čak 23.000 soba.

Ujedinjeni Arapski Emirati smatraju se bezbednim utočištem bogatih, ali i interesantnom turističkom destinacijom Bliskog istoka.

Samo u Abu Dabiju broj posetilaca je prošle godine porastao za 6,5%. Tako je u 2011. zbog novih hotela i Zaliva taj grad posetilo 2,11 miliona ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik