Adria Airways: 8 milijuna eura gubitka u prvom kvartalu

Bez autora
May 16 2012

Adria Airways u prvom kvartalu ostvarila je gubitak od osam milijuna eura što je u skladu s očekivanjima. Ako ljetna sezona prođe prema planu, brojke će biti bolje. Plan restrukturiranja kompanija poštuje osim u jednome: dva zrakoplova ne mogu vratiti jer ih jednostavno nitko ne želi. Natječaj za strateškog partnera bit će pripremljen u lipnju a kad će biti objavljen ovisi o Nadzornom odboru. Konstituiran je i Nadzorni odbor a njegovim predsjednikom imenovan je Tone Pekolj, a njegov zamjenik je Sergej Goriup. Zaposlenike će predstavljati Silva Rogelj i Darja Mataj dok je petog člana Andreja Bošnjaka postavila NLB. Šesti član bit će izabran na skupštini koja bi trebala biti održana u drugoj polovini lipnja.

Adria Airways: 8 milijuna eura gubitka u prvom kvartaluAdria Airways u prvom kvartalu ostvarila je gubitak od osam milijuna eura što je u skladu s očekivanjima.

Ako ljetna sezona prođe prema planu, brojke će biti bolje. Plan restrukturiranja kompanija poštuje osim u jednome: dva zrakoplova ne mogu vratiti jer ih jednostavno nitko ne želi. Natječaj za strateškog partnera bit će pripremljen u lipnju a kad će biti objavljen ovisi o Nadzornom odboru.

Konstituiran je i Nadzorni odbor a njegovim predsjednikom imenovan je Tone Pekolj, a njegov zamjenik je Sergej Goriup. Zaposlenike će predstavljati Silva Rogelj i Darja Mataj dok je petog člana Andreja Bošnjaka postavila NLB. Šesti član bit će izabran na skupštini koja bi trebala biti održana u drugoj polovini lipnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik