Adria Airways bez kredita neće preživjeti zimu

Bez autora
Oct 17 2012

Adria Airways, koja je u tijeku programa restrukturiranja, posluje bolje nego što je planirano, no predsjednik Uprave Adrije Klemen Boštjančič za kraj godine najavljuje operativni gubitak od 7 milijuna eura. Ako Adria Airways ne dobije odobrenih 9 milijuna eura kredita od NLB-a i UniCredit banke, zimsku sezonu navodno neće preživjeti. Tijekom prošlogodišnje dokapitalizacije banke su ustanovile da će Adria do rujna ove godine imati pozitivni novčani tok prilikom prestrukturiranja. Tvrtka je već ukinula nekoliko čarter letova te povećala broj ad hoc čartera. Ukinut će se i letovi koji nisu najprofitabilniji za tvrtku, a među njima je i onaj za London.

Adria Airways bez kredita neće preživjeti zimuAdria Airways, koja je u tijeku programa restrukturiranja, posluje bolje nego što je planirano, no predsjednik Uprave Adrije Klemen Boštjančič za kraj godine najavljuje operativni gubitak od 7 milijuna eura.

Ako Adria Airways ne dobije odobrenih 9 milijuna eura kredita od NLB-a i UniCredit banke, zimsku sezonu navodno neće preživjeti.

Tijekom prošlogodišnje dokapitalizacije banke su ustanovile da će Adria do rujna ove godine imati pozitivni novčani tok prilikom prestrukturiranja. Tvrtka je već ukinula nekoliko čarter letova te povećala broj ad hoc čartera. Ukinut će se i letovi koji nisu najprofitabilniji za tvrtku, a među njima je i onaj za London.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik