Banjaluka dobila turističke vodiče

Bez autora
Jul 05 2012

Dodjelom uvjerenja o završenoj obuci u Službi grada, Banjaluka je juče dobila prvih 12 sertifikovanih lokalnih turističkih vodiča, koji su završili obuku po svjetskim standardima. Prvi put ćem ovaj grad imati turističke vodiče koji govore engleski i još jedan od svjetskih jezika, kao što su francuski, španski, njemački ili italijanski. Na obuku se prijavilo 45 kandidata, od kojih je izabrano 12 najboljih. Banjaluka ima potrebu za obučenim turističkim vodičima, jer grad godišnje posjeti oko 65.000 turista i četvrtina turističkog prometa RS odvija se u gradu na Vrbasu.

Banjaluka dobila turističke vodičeDodjelom uvjerenja o završenoj obuci u Službi grada, Banjaluka je juče dobila prvih 12 sertifikovanih lokalnih turističkih vodiča, koji su završili obuku po svjetskim standardima.

- Prvi put ćemo u našem gradu imati turističke vodiče koji govore engleski i još jedan od svjetskih jezika, kao što su francuski, španski, njemački ili italijanski - rekao je projekt konsultant agencije "Spektar" Siniša Marčić i dodao da se na obuku prijavilo 45 kandidata, od kojih je izabrano 12 najboljih.

Direktor Turističke organizacije grada Ostoja Barašin je istakao da Banjaluka ima potrebu za obučenim turističkim vodičima, jer grad godišnje posjeti oko 65.000 turista i četvrtina turističkog prometa RS odvija se u gradu na Vrbasu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik