BiH među 15 najpoželjnijih

Bez autora
Apr 04 2011

Renomirani američki turistički časopis Condé Nast Traveler u aprilskom izdanju donosi specijalni dodatak "15 mjesta koja treba odmah posjetiti, a među tim preporučenim svjetskim destinacijama je i BiH". Izbor je napravljen uz pomoć eksperata za putovanja, akademika, ekonomista i drugih analitičara koji analiziraju brojke i procjenjuju činjenice. CNT navodi i razloge zbog kojih BiH treba posjetiti baš sada - zbog skijanja kroz planinske pejzaže koji su zapanjili svijet tokom Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Zašto otići sad: Kad sve opet proradi, to više neće biti avantura. Poput drugih zemalja iz regije, koje se nadaju da će i njihov turizam krenuti stopama turizma u Hrvatskoj i Crnoj Gori, BiH ima mnogo potencijala, ali i dugačak put pred sobom. Ono što ovu balkansku naciju čini posebnom je to što je nekada davno bila toliko poznata po svojim prirodnim ljepotama i skijalištima da je njen glavni grad Sarajevo bio domaćin ZOI 1984.

BiH među 15 najpoželjnijihRenomirani američki turistički časopis Condé Nast Traveler u aprilskom izdanju donosi specijalni dodatak "15 mjesta koja treba odmah posjetiti, a među tim preporučenim svjetskim destinacijama je i BiH".

Izbor je napravljen uz pomoć eksperata za putovanja, akademika, ekonomista i drugih analitičara koji analiziraju brojke i procjenjuju činjenice.

CNT navodi i razloge zbog kojih BiH treba posjetiti baš sada - zbog skijanja kroz planinske pejzaže koji su zapanjili svijet tokom Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Zašto otići sad: Kad sve opet proradi, to više neće biti avantura. Poput drugih zemalja iz regije, koje se nadaju da će i njihov turizam krenuti stopama turizma u Hrvatskoj i Crnoj Gori, BiH ima mnogo potencijala, ali i dugačak put pred sobom.

Ono što ovu balkansku naciju čini posebnom je to što je nekada davno bila toliko poznata po svojim prirodnim ljepotama i skijalištima da je njen glavni grad Sarajevo bio domaćin ZOI 1984. Prošle godine je 12,7 miliona dolara vrijedan skijaški lift obnovljen na Jahorini, jednoj od najvećih olimpijskih ljepotica, te novi hotel Han u podnožju druge olimpijske ljepotice, Bjelašnice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik