Britanski Prestige Holidays želi postati specijalist za Hrvatsku

Bez autora
Apr 04 2011

Turoperator Prestige Holidays britanskom je tržištu lansirao katalog »Love Croatia X« čime namjerava postati novi specijalist za Hrvatsku. »Love Croatia X« nudi 23 hrvatska mjesta za odmor i više od 70 hotela. Osim toga, u ponudi su i krstarenja, naravno po našem dijelu obale, self catering apartmani, nudi se opcija kombiniranja dviju destinacija te odmor »skrojen po mjeri«. Inače, X na kraju naziva kataloga predstavlja poljubac, nešto što Britanci vole staviti uz svoje ime kada pišu dragom prijatelju ili nekome koga vole. U ovom slučaju, znak X odražava ljubav prema zemlji. Do sada je tvrtka Prestige Holidays bila poznata po ponudi hotela najviših kategorija na Mediteranu, u Kanadi i na Bermudama.

Britanski Prestige Holidays želi postati specijalist za HrvatskuTuroperator Prestige Holidays britanskom je tržištu lansirao katalog »Love Croatia X« čime namjerava postati novi specijalist za Hrvatsku.

»Love Croatia X« nudi 23 hrvatska mjesta za odmor i više od 70 hotela. Osim toga, u ponudi su i krstarenja, naravno po našem dijelu obale, self catering apartmani, nudi se opcija kombiniranja dviju destinacija te odmor »skrojen po mjeri«.

Inače, X na kraju naziva kataloga predstavlja poljubac, nešto što Britanci vole staviti uz svoje ime kada pišu dragom prijatelju ili nekome koga vole. U ovom slučaju, znak X odražava ljubav prema zemlji. Do sada je tvrtka Prestige Holidays bila poznata po ponudi hotela najviših kategorija na Mediteranu, u Kanadi i na Bermudama.

Zbog hrvatskog su kataloga 'izmislili' novi brend »Essentially Prestige«, osmišljen kako bi se potvrdio aspekt kvalitete renomiranog imena Prestige i pri tom uveo novi stil odmora te šira ponuda smještaja, koja uključuje hotele s 3, 4 i 5 zvjezdica, smještaj u self catering apartmanima, krstarenja.... »To je jedina brošura posvećena samo Hrvatskoj na raspolaganju u više od 3000 turističkih agencija u Velikoj Britaniji. Istraživanja provedena među turističkim agencijama pokazala su da je Hrvatska jedna od najtraženijih destinacija, ali i da u prodaji nedostaje specijaliziranih turističkih proizvoda«, ističe John Dixon, predsjednik i direktor tvrtke Prestige Holidays, osoba s 40-godišnjim stažem u turističkim poslovima. Objašnjava kako je došlo do ideje za hrvatski katalog.

»Turoperatori se moraju razvijati. Prije dvije godine u ponudu smo uveli Kanadu i to se pokazalo kao velik uspjeh. Neosporno je da postoji zanimanje i potražnja za Hrvatskom. Doznali smo da više ne postoji britanska tvrtka specijalizirana samo za Hrvatsku i da drugi turoperatori samo nude Hrvatsku u svojim velikim brošurama zajedno s drugim destinacijama«, ističe prvi čovjek Prestige Holidaysa.

Njegova je tvrtka u program prodaje hrvatskih destinacija dosad uložila oko 100.000 funti, no troškovi ulaganja nisu prestali.

Uz ostalo, tu su stalni troškovi za trening osoblja (za voditelje prodaje koji putuju po cijeloj Britaniji te osoblje koje radi rezervacije, a koje ima redoviti trening i edukativne posjete Hrvatskoj). Dixon je impresioniran ljepotom hrvatske obale, nedirnutom prirodom, kvalitetnim uslugama i čistoćom turističkih odredišta. Odluci za prodaju hrvatske obale pridonijela je i kratkoća leta do destinacije i novčana isplativost jer smo izvan eurozone. Međutim, ukazuje da bi na hrvatsku konkurentnost mogao utjecati rast cijena hrane i prijevoza. Radi se o tržištu koje ima više od 60 milijuna potencijalnih putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik