Brod “Queen Elizabeth” postaje luksuzni hotel

Bez autora
Jan 17 2013

Luksuzni brod za krstarenja “Queen Elizabeth” (Kraljica Elizabeta) postaće luksuzan hotel sa 500 soba, usidren u jednoj azijskoj luci, saopštile su u četvrtak vlasti Dubaija, ne precizirajući o kojem gradu je reč.Jedan od najpoznatijih brodova sveta iz prošlog veka stigao je u četvrtak u Dubai gde će biti pripremljen za pretvaranje u luksuzan hotel što će, u saradnji s kompanijom “Ocean Group”, trajati 18 meseci.

Brod “Queen Elizabeth” postaje luksuzni hotelLuksuzni brod za krstarenja “Queen Elizabeth” (Kraljica Elizabeta) postaće luksuzan hotel sa 500 soba, usidren u jednoj azijskoj luci, saopštile su u četvrtak vlasti Dubaija, ne precizirajući o kojem gradu je reč.

Kako prenosi agencija Beta, jedan od najpoznatijih brodova sveta iz prošlog veka stigao je u četvrtak u Dubai gde će biti pripremljen za pretvaranje u luksuzan hotel što će, u saradnji s kompanijom “Ocean Group”, trajati 18 meseci.

Kompanija “Dubai World” kupila je taj brod 2007. godine od britanske kompanije “Cunard Line” za 81 milion dolara.

Brod izgrađen 1969. godine, a povučen iz upotrebe 2008, dugačak je 293,5 metara, težak 70.000 tona. Prevozio je 1.800 putnika i imao hiljadu članova posade. Do 1987. godine, kada je dobio dizel-motore, to je bio poslednji linijski brod s pogonom na paru.

Prvobitno je prevozio putnike preko Atlantika, a pred kraj aktivne službe je postao brod za turistička krstarenja širom sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik