Četvrti pokušaj prodaje žičare

Bez autora
Jan 27 2013

Stečajna uprava Ski centra Durmitor raspisala je novi oglas za prodaju žičare Savin kuk sa pripadajućim zemljištem, građevinskim objektima i opremom, po početnoj cijeni od 2,5 miliona eura. Najnovijim oglasom za prodaju je ponuđeno zemljište površine 21,25 hiljada metara kvadratnih, koje je dugo bilo pod sudskim sporom, po cijeni 600 hiljada nižoj nego na prethodnom javnom nadmetanju. Građevinske objekte čine restoran Durmitorsko sijelo i pomoćna zgrada pored njega, restoran Montana i skijašnica, dvije pomoćne kućice kod polazišta glavne žičare, dvije trafostanice i tri drvene kućice na trasi. Podzemni kablovski visokonaponski vodovi, pristupni put do lokacije i žičara, koridora žičara i uređenje staza takođe se ubrajaju u građevinske objekte koji se prodaju. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju svi građani i preduzeća koja uplate depozit od deset odsto početne cijene na žiro račun stečajnog dužnika. Svi zainteresovani za kupovinu imovine skijališta ponude mogu dostavljati do 8. februara. Otvaranje ponuda zakazano je za 25. februar u 11 sati u prostorijama stečajnog dužnika na Žabljaku.

Četvrti pokušaj prodaje žičareStečajna uprava Ski centra Durmitor raspisala je novi oglas za prodaju žičare Savin kuk sa pripadajućim zemljištem, građevinskim objektima i opremom, po početnoj cijeni od 2,5 miliona eura.

Najnovijim oglasom za prodaju je ponuđeno zemljište površine 21,25 hiljada metara kvadratnih, koje je dugo bilo pod sudskim sporom, po cijeni 600 hiljada nižoj nego na prethodnom javnom nadmetanju. Građevinske objekte čine restoran Durmitorsko sijelo i pomoćna zgrada pored njega, restoran Montana i skijašnica, dvije pomoćne kućice kod polazišta glavne žičare, dvije trafostanice i tri drvene kućice na trasi.

Podzemni kablovski visokonaponski vodovi, pristupni put do lokacije i žičara, koridora žičara i uređenje staza takođe se ubrajaju u građevinske objekte koji se prodaju.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju svi građani i preduzeća koja uplate depozit od deset odsto početne cijene na žiro račun stečajnog dužnika.

Svi zainteresovani za kupovinu imovine skijališta ponude mogu dostavljati do 8. februara.

Otvaranje ponuda zakazano je za 25. februar u 11 sati u prostorijama stečajnog dužnika na Žabljaku.

Opremu čine dvije žičare, tri ski lifta, bebi ski lift, dva napojna kabla i oprema trafostanice.

Oglasom je predviđena i obaveza kupca da na neodređeno vrijeme zaposli sedam radnika stečajnog dužnika.

Za kupca će biti izabran ponuđač koji ponudi najveću cijenu uz preuzimanje sedam zaposlenih. Kupoprodajni ugovor će, kako je objašnjeno, biti potpisan najkasnije deset dana od javnog nadmetanja.

Nakon što kupac uplati kupoprodajnu cijenu i dobije potvrdu od stečajnog dužnika o izmirenoj uplati u cjelosti, on stiče pravo na uknjižbu nepokretnosti i pravo vlasništva nad imovinom.

Prethodni, treći oglas za prodaju skijališta, po početnoj cijeni od 3,1 milion eura, propao je krajem novembra, jer nije bilo zainteresovanih.

Skijalište Savin kuk nedavno je zakupio žabljački biznismen Vukomir Marjanović za period od 31. decembra prošle do kraja marta ove godine, po cijeni zakupa od 4,6 hiljada eura mjesečno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik