Cilj je do 2020. imati 20 tisuća novih ključeva u hotelima i 20 tisuća novih mjesta u kampovima

Bez autora
Dec 05 2012

Ministar turizma Veljko Ostojić najavio je da će do kraja ovog mjeseca biti završena Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja će potom biti upućena na Vladu, odnosno u saborsku proceduru. Kao osnovni cilj Strategije naveo je pitanje konkurentnosti Hrvatske u turizmu, odnosno njezina povećanja u odnosu na druge turističke zemlje, a u realnom sektoru najavio je nova ulaganja u hotelske kapacitete i camping. Cilj je do 2020. godine povećati kapacitete u hotelskom sektoru sa 20 tisuća novih ključeva, dodatnu kvalitetu u campingu također sa 20 tisuća novih mjesta te učiniti preobrazbu privatnog smještaja. Kad je riječ o financijskim i gospodarskim efektima, cilj je povećati inozemne primitke za 4 do 4,5 milijardi eura, da nam investicije budu na razini oko 7 milijardi eura i da kreiramo oko 30 tisuća novih radnih mjesta, što direktno, što indirektno.

Cilj je do 2020. imati 20 tisuća novih ključeva u hotelima i 20 tisuća novih mjesta u kampovimaMinistar turizma Veljko Ostojić najavio je da će do kraja ovog mjeseca biti završena Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja će potom biti upućena na Vladu, odnosno u saborsku proceduru.

Kao osnovni cilj Strategije naveo je pitanje konkurentnosti Hrvatske u turizmu, odnosno njezina povećanja u odnosu na druge turističke zemlje, a u realnom sektoru najavio je nova ulaganja u hotelske kapacitete i camping.

- Cilj je do 2020. godine povećati kapacitete u hotelskom sektoru sa 20 tisuća novih ključeva, dodatnu kvalitetu u campingu također sa 20 tisuća novih mjesta te učiniti preobrazbu privatnog smještaja. Kad je riječ o financijskim i gospodarskim efektima, cilj je povećati inozemne primitke za 4 do 4,5 milijardi eura, da nam investicije budu na razini oko 7 milijardi eura i da kreiramo oko 30 tisuća novih radnih mjesta, što direktno, što indirektno - rekao je Ostojić u Osijeku, gdje je stigao kako bi se upoznao sa stanjem u turizmu u Osječko-baranjskoj županiji i predstavio programe i planove Ministarstva te HTZ-a u narednom periodu.

- HTZ je za 2013. definirao dva cilja - produžetak turističke sezone i razvoj kontinentalnog turizma. Hrvatski turizam vidim isključivo kao integralni proizvod mora i kontinenta. Kad je riječ o ovoj županiji treba je preciznije pozicionirati u smislu jasnijeg definiranja prioriteta, raditi na kreiranju i komercijalizaciji turističkih paketa. Prioritet je što je moguće prije složiti logične turističke pakete i dovesti goste ovdje - rekao je Ostojić osvrnuvši se i na vječnu temu spajanja plave i zelene Hrvatske.

- Po meni je pogrešno postavljena teza da hrvatski turizam treba prepoznati mogućnosti hrvatske proizvodnje. Ja mislim da je upravo obrnuto i da hrvatska proizvodnja, neovisno da li je riječ o poljoprivrednoj ili prerađivačkom sektoru, treba prepoznati mogućnost vlastitog plasmana kroz turizam. Želim poručiti tim kolegama da jače navale - rekao je ministar, koji je posjetio i Baranju gdje je obišao i ekološko imanje Orlov put obitelji Gusak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik