Crna Gora jedna od deset najboljih svetskih destinacija

Bez autora
Oct 23 2012

Svetski štampani vodič "Lonli Planet" u svom specijalnom izdanju "Best trevel 2013" preporučuje Crnu Goru kao jednu od deset najboljih svetskih destinacija za putovanja. Regioni i gradovi su odabrani po rastu popularnosti, značajnim progresom tokom 2012. godine ili po atrakcijama koje izazivaju posebnu pažnju javnosti, a Crna Gora je na drugom mestu. U naslovu izdanja se upućuje poziv čitaocima da "ukrote divlju ljepotu jedne od najlepših zemalja sveta". Na listi najboljih destinacija našle su se i Šri Lanka, Solomonska ostrva, Južna Koreja, Ekvador, Slovačka, Island, Turska, Dominikanska Republika i Madagaskar.

Crna Gora jedna od deset najboljih svetskih destinacijaSvetski štampani vodič "Lonli Planet" u svom specijalnom izdanju "Best trevel 2013" preporučuje Crnu Goru kao jednu od deset najboljih svetskih destinacija za putovanja.

Regioni i gradovi su odabrani po rastu popularnosti, značajnim progresom tokom 2012. godine ili po atrakcijama koje izazivaju posebnu pažnju javnosti, a Crna Gora je na drugom mestu.

U naslovu izdanja se upućuje poziv čitaocima da "ukrote divlju ljepotu jedne od najlepših zemalja sveta", navodi se u časopisu, preneo je podgorički portal "Analitika".

Na listi najboljih destinacija našle su se i Šri Lanka, Solomonska ostrva, Južna Koreja, Ekvador, Slovačka, Island, Turska, Dominikanska Republika i Madagaskar.

"Kada je reč o turizmu, Crna Gora je na odličnom putu da postane svetska hit destinacija", navodi se u tekstu čiji je autor Andrea Ssult Pivers (Andrea Sćulte-Peevers).

Pored glavnih informacija, u tekstu se navode podaci i preporuke za obilazak senovitih plaža, nacionalnih parkova, rastuće mreže staza za pešačenje i biciklizam, događaji kao što su Kotorski karneval kao i ostali kurioziteti zanimljivi turistima.

Pominju se, takođe, investicioni projekti poput Porto Montenegro i Aman Sveti Stefan, koji su prema rečima autorke, rezultat otvorenosti Vlade te zemlje prema stranim investitorima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik