Crna Gora: Plave zastavice za 19 kupališta

Bez autora
Jun 03 2012

Plave zastavice, kojima se označava evropski i svetski standard predviđen za kupališta, zavijoriće se ovoga leta na devetnaest plaža crnogorskog primorja, odlučio je međunarodni žiri, ocenivši da kandidovana kupališta ispunjavaju visoke standarde ekologije i organizacije usluga na njima za ovu godinu. Plave zastavice će biti istaknute na sledećim plažama: Klub hotel "Rivijera" u Njivicama, "Kuba libre" i "Porto Žanjic" na Žanjicama, "Stevuzo" uvala Dobreč, sve u opštini Herceg Novi, "Kalardovo", "Plavi horizonti" i "Oblatno" u Tivtu, "Eskalera", "Blu bič" i "Bič lajf" na Jazu, Sveti Toma, "Kvin of Montenegro" u Bečićima, "Centar" Sutomore, "Toni gril", "Evropa bič, "Safari", "Tropikana", "MCM bič" i "Kopakabana" na Velikoj plaži u Ulcinju. Svečano podizanje prvih plavih zastavica biće obavljeno u utorak na središnjem delu plaže Jaz. Kampanja "Plava zastavica" ove godine slavi jubilej - četvrt veka sprovođenja programa koji realizuje Međunarodna mreža nevladinih organizacija FEE. Simbol prestižnog priznanja biće istaknut na ukupno 3.098 plaža i 646 marina u 36 zemalja severne hemisfere.

Crna Gora: Plave zastavice za 19 kupalištaPlave zastavice, kojima se označava evropski i svetski standard predviđen za kupališta, zavijoriće se ovoga leta na devetnaest plaža crnogorskog primorja, odlučio je međunarodni žiri, ocenivši da kandidovana kupališta ispunjavaju visoke standarde ekologije i organizacije usluga na njima za ovu godinu.

Plave zastavice će biti istaknute na sledećim plažama: Klub hotel "Rivijera" u Njivicama, "Kuba libre" i "Porto Žanjic" na Žanjicama, "Stevuzo" uvala Dobreč, sve u opštini Herceg Novi, "Kalardovo", "Plavi horizonti" i "Oblatno" u Tivtu, "Eskalera", "Blu bič" i "Bič lajf" na Jazu, Sveti Toma, "Kvin of Montenegro" u Bečićima, "Centar" Sutomore, "Toni gril", "Evropa bič, "Safari", "Tropikana", "MCM bič" i "Kopakabana" na Velikoj plaži u Ulcinju, pišu Novosti.

Po rečima Sandre Radulović, pi-ara JP "Morsko dobro" koje gazduje najužim pojasom uz obalu, svečano podizanje prvih plavih zastavica biće obavljeno u utorak na središnjem delu plaže Jaz, prenose Novosti.

Kampanja "Plava zastavica" ove godine slavi jubilej - četvrt veka sprovođenja programa koji realizuje Međunarodna mreža nevladinih organizacija FEE. Simbol prestižnog priznanja biće istaknut na ukupno 3.098 plaža i 646 marina u 36 zemalja severne hemisfere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik