Croatia Airlines od 1. lipnja uvodi liniju Zagreb - Atena

Bez autora
Mar 22 2010

Hrvatski avioprijevoznik Croatia Airlines u mrežu europskih odredišta uključuje Atenu i od 1. lipnja ove godine po prvi put u svojoj povijesti uvodi redovne letove na liniji Zagreb - Atena. Letovi će se odvijati triput tjedno - utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a glavne gradove Hrvatske i Grčke povezivat će zrakoplovi Airbus 319 (kapaciteta 132 sjedala) te Airbus 320 (sa 162 sjedala). Zrakoplov će iz Zagreba polijetati u 15,25 sati, dolazak u Atenu je u 17,15 sati, dok će iz Atene polaziti u 18,05 sati, a dolazak u Zagreb je u 20,05 sati. Povratne zrakoplovne karte na liniji Zagreb - Atena mogu se kupiti od sutra preko internetskih stranica tvrtke te na drugim prodajnim mjestima tvrtke i kod poslovnih partnera. Hrvatski nacionalni prijevoznik, na području jugoistočne Europe već ima linije koje povezuju Zagreb sa Sarajevom, Prištinom, Podgoricom, Skopjem, a na liniji Zagreb - Istanbul surađuje s Turkish Airlinesom.

Croatia Airlines od 1. lipnja uvodi liniju Zagreb - AtenaHrvatski avioprijevoznik Croatia Airlines u mrežu europskih odredišta uključuje Atenu i od 1. lipnja ove godine po prvi put u svojoj povijesti uvodi redovne letove na liniji Zagreb - Atena, priopćeno je iz te tvrtke.

Letovi će se odvijati triput tjedno - utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a glavne gradove Hrvatske i Grčke povezivat će zrakoplovi Airbus 319 (kapaciteta 132 sjedala) te Airbus 320 (sa 162 sjedala).

Kako se navodi u priopćenju, zrakoplov će iz Zagreba polijetati u 15,25 sati, dolazak u Atenu je u 17,15 sati, dok će iz Atene polaziti u 18,05 sati, a dolazak u Zagreb je u 20,05 sati.

Iz Croaita Airlinesa navode da se povratne zrakoplovne karte na liniji Zagreb - Atena mogu kupiti od sutra preko internetskih stranica tvrtke te na drugim prodajnim mjestima tvrtke i kod poslovnih partnera.

Hrvatski nacionalni prijevoznik, na području jugoistočne Europe već ima linije koje povezuju Zagreb sa Sarajevom, Prištinom, Podgoricom, Skopjem, a na liniji Zagreb - Istanbul surađuje s Turkish Airlinesom, kaže se u priopćenju.

Razvoj mrežnog modela poslovanja Croatia Airlinesa omogućio je proces obnove flote kratkog doleta tijekom kojega su turboprop zrakoplovi ATR42 zamijenjeni regionalnim zrakoplovima Dash 8-Q400 kanadskog Bombardier Aerospacea, dodaje se.

Četiri zrakoplova tog tipa floti su priključena tijekom 2008. i 2009. godine, a, kako se najavljuje, u narednih petnaestak dana očekuje se isporuka još dva nova zrakoplova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik