Daily Mail preporučuje odmor u Beogradu i Nišu

Bez autora
Nov 12 2012

Britanski Daily Mail napravio je veliki članak o Beogradu u kom su glavni grad i Srbiju opisali kao pravo je mesto za razne turiste "od onih koji žele da istražuju ogromnu srpsku arheološku baštinu do onih koje zanima samo dobar provod". Godinama se Beograd u inostranstvu predstavlja kao pravi grad za provod, međutim Daily Mail je pisao i o netaknutoj prirodi Srbije, Nišu, manastirima i arheološkim nalazištima kao mestima koja se moraju posetiti. Najvećom manom prestonice i Srbije uopšte smatraju se grafiti koji se "nalaze na pratično svim zgradama, pa i onim sa dugom istorijom". Novine su pisale i o cenama pića i hrane u Srbiji, i naveli su ih kao "veoma pristupačne, gde pivo možete kupiti za jednu funtu, a ručati za pet". Beograd su opisali kao grad prepun divnih građevina među kojima se nalaze, ali i ruševina zgrada koje je bombardovao Nato, a koje podsećaju na ne tako daleku prošlost grada.

Daily Mail preporučuje odmor u Beogradu i NišuBritanski Daily Mail  napravio je veliki članak o Beogradu u kom su glavni grad i Srbiju opisali kao pravo je mesto za razne turiste "od onih koji žele da istražuju ogromnu srpsku arheološku baštinu do onih koje zanima samo dobar provod".

"Ako posetite Srbiju 2012. godine, vrlo lako ćete zaboraviti da se ova srdačna i veoma lepa zemlja tek nedavno izvukla iz brojnih oružanih konflikata", piše Daily Mail.

Godinama se Beograd u inostranstvu predstavlja kao pravi grad za provod, međutim Daily Mail je pisao i o netaknutoj prirodi Srbije, Nišu, manastirima i arheološkim nalazištima kao mestima koja se moraju posetiti.

Najvećom manom prestonice i Srbije uopšte smatraju se grafiti koji se "nalaze na pratično svim zgradama, pa i onim sa dugom istorijom".

"Beograd je savršena destinacija za one koji su u potrazi za provodom, ali ukoliko odete dalje u Srbiju otkrićete zemlju koja je netaknuta i u kojoj nema turista", piše list.

Novine su pisale i o cenama pića i hrane u Srbiji, i naveli su ih kao "veoma pristupačne, gde pivo možete kupiti za jednu funtu, a ručati za pet". Beograd su opisali kao grad prepun divnih građevina među kojima se nalaze, ali i ruševina zgrada koje je bombardovao Nato, a koje podsećaju na ne tako daleku prošlost grada.

Naizostavno je pomenut "neverovatan pogled sa Kalemegdana" i elegantna Knez Mihailova ulica koja je "prepuna restorana, barova i galerija, i u kojoj se nalaze neke od najpoznatijih zgrada prestonice".

Ispričana je istorija Skadarlije i starogradske muzike, a kao odlična vest pomenuto je da "Srbi uživaju u hrani i zato očekujte ogromne porcije svega".

- Mnogi gradovi se hvale da imaju najbolji noćni život na svetu, ali Beograd, pun raznolikih klubova, skrivenih barova, ima bolji provod nego većina. Splavovi poređani uz Savu i Dunav privlače mlade i lepe ljude koji u redovima čekaju da uđu u klubove u kojima će se provoditi do zore - piše list i dodaje da za one koji nisu ljubitelji celonoćnog igranja, postoji mnogo barova u kojima se može piti srpsko nacionalno piće - rakija.

Novinar navodi i da oni koje zanima istorija obavezno posete brojna arheološka nalazišta. Članak se nije bazirao samo na prestonici, već i na drugim većim gradovima Srbije, pa je tako Niš opisan kao grad koji "brzo otkirva da ima tradicionalniji balkanski ukus, zahvaljujući svom statusu kapije između Istoka i Zapada".

Članak poziva turiste da istoriju Niša nauče posetom Ćele-kule koja predstavlja "slikovit prikaz nasilne prošlosti ove zemlje".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik