Drveni hotel za Ginisa u Hrvatskoj

Bez autora
Jul 12 2012

Najpoznatiji lički preduzetnik, ugostitelj Željko Orešković Macola vreme krize iskoristio je za nova ulaganja. U Italiji je nabavio mašinu vrednu pola miliona kuna, robot za obradu drveta koji samostalno izrađuje drvene kuće.Tvrdi da je upravo sad najbolje vreme za ulaganje pa namerava da sagradi hotel u blizini Plitvičkih jezera, za koji želi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći drveni hotel na svetu.

Drveni hotel za Ginisa u HrvatskojNajpoznatiji lički preduzetnik, ugostitelj Željko Orešković Macola vreme krize iskoristio je za nova ulaganja.

U Italiji je nabavio mašinu vrednu pola miliona kuna, robot za obradu drveta koji samostalno izrađuje drvene kuće.

Tvrdi da je upravo sad najbolje vreme za ulaganje pa namerava da sagradi hotel u blizini Plitvičkih jezera, za koji želi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći drveni hotel na svetu.

"Šta znači recesija, da moram da radim? Dok radiš, imaš neku nadu da će se nešto dogoditi, a bez ulaganja ne možeš ozbiljno raditi posao. Upravo je sad vreme za ulaganje. Da nije ove krize, ne bih mogao dogovoriti 100.000 evra nižu cenu za stvar koji sam kupio u Italiji, robot kakav ne postoji na Balkanu" kazao je Željko Orešković Macola, najpoznatiji lički ugostitelj, koji je odlučno krenuo u novi biznis, proizvodnju drvenih kuća.

Reč je o ozbiljnom ulaganju, jer samo su ga mašine koštali barem dva miliona evra.

Macola kaže da je novi posao pokrenuo iznenada i slučajno. Ideja je nastala više iz revolta, jer je tragao za proizvođačem drvenih kuća želeći da napravi hotel od drva.

Obišao je sve domaće proizvođače, ali nije bio zadovoljan, a Austrijanci su mu bili preskupi, pa je na kraju naručio kuće u Ukrajini. Kad je video rezultat, naljutio se i odlučio da će ih graditi sam.

Proizvodni pogon nalazi se iza Macolinog restorana u Korenici, a iako pre godinu dana nije znao ništa o proizvodnji drvenih kuća, danas o tome govori samouvereno.

"Gledao sam kako drugi rade i učio sam puno. Ono pametno sam upamtio i pokušao da primenim, a glupe ideje sam zaboravljao".

Pre nego što Hrvatska uđe u Evropsku uniju namerava da sagraditi hotel u blizini Plitvičkih jezera, a želja mu je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći drveni hotel na svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik