Država odobrila kupnju aviona za 64 milijuna kuna

Bez autora
Feb 06 2013

Hrvatska vlada odobrila je kupnju 64 milijuna kuna vrijednog zrakoplova koji planira nabaviti Agencija za civilno zrakoplovstvo. Riječ je o avionu koji bi u prvom redu trebao služiti za usmjeravanje radionavigacije i vizualnih uređaja koji služe za nadzor hrvatskog zračnog prometa. O sim toga, zrakoplov bi trebao služiti za spašavanje, transport organa za transplantaciju, kontrolu telekomunikacijskih radiofrekvencija, ali i za prijevoz državnih dužnosnika kad se za to ukaže potreba. U Vladi ističu kako se za kupnju novog aviona neće trošiti sredstva iz državnog proračuna, već se njegova nabava namjerava financirati iz fondova EU. Ako to ne bude moguće, a dosad je dva puta odbijeno, kupit će ga Agencija sredstvima koje prikuplja kroz svoje redovito djelovanje.

Država odobrila kupnju aviona za 64 milijuna kunaHrvatska vlada odobrila je kupnju 64 milijuna kuna vrijednog zrakoplova koji planira nabaviti Agencija za civilno zrakoplovstvo.

Riječ je o avionu koji bi u prvom redu trebao služiti za usmjeravanje radionavigacije i vizualnih uređaja koji služe za nadzor hrvatskog zračnog prometa.

Osim toga, zrakoplov bi trebao služiti za spašavanje, transport organa za transplantaciju, kontrolu telekomunikacijskih radiofrekvencija, ali i za prijevoz državnih dužnosnika kad se za to ukaže potreba.

U Vladi ističu kako se za kupnju novog aviona neće trošiti sredstva iz državnog proračuna, već se njegova nabava namjerava financirati iz fondova EU. Ako to ne bude moguće, a dosad je dva puta odbijeno, kupit će ga Agencija sredstvima koje prikuplja kroz svoje redovito djelovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik