Ekspanzija novih hotela u Srbiji

Bez autora
Jan 21 2013

Hotelijerstvo je sve popularniji posao, posebno među srpskim privrednicima. Domaći biznismeni su tek prethodnih godina počeli da ulažu u turističke objekte, a sada najavljuju otvaranje niza hotela koji će promeniti politiku cena i usluge. Uporedo sa novim objektima koji će tek biti otvoreni, direktori uspešnih hotela već su nepovratno promenili poslovnu filozofiju u hotelijerstvu Srbije. U Beogradu se tek krajem ove, odnosno sledeće godine očekuju pravi hotelski „hitovi“. Otvoriće se nekoliko velikih hotela, koji će zavladati tržištem. Beograd neće postati grad jeftinog smeštaja, već ozbiljan kongresni centar i za dve godine neće moći da se prepozna hotelska ponuda. Za ljude koji žele da rade u hotelijerstvu, otvoriće se veliki broj radnih mesta u narednih godinu dana. Pred nama je novo poglavlje u hotelskoj ponudi.

Ekspanzija novih hotela u SrbijiHotelijerstvo je sve popularniji posao, posebno među srpskim privrednicima. Domaći biznismeni su tek prethodnih godina počeli da ulažu u turističke objekte, a sada najavljuju otvaranje niza hotela koji će promeniti politiku cena i usluge.

Uporedo sa novim objektima koji će tek biti otvoreni, direktori uspešnih hotela već su nepovratno promenili poslovnu filozofiju u hotelijerstvu Srbije. Tomislav Momirović, predsednik Udruženje hotelijera i ugostitelja, kaže da se u Beogradu tek krajem ove, odnosno sledeće godine očekuju pravi hotelski „hitovi“!

- Otvoriće se nekoliko velikih hotela, koji će zavladati tržištem - kaže Momirović.

- Da sam na mestu vlasnika malih hotela, bio bih jako zabrinut. Mislim da Beograd neće postati grad jeftinog smeštaja, već ozbiljan kongresni centar i za dve godine nećete moći da prepoznate hotelsku ponudu! Za ljude koji žele da rade u hotelijerstvu, otvoriće se veliki broj radnih mesta u narednih godinu dana. Pred nama je novo poglavlje u hotelskoj ponudi.

Pored „Moskve“, koju je kupio i kompletno renovirao Mile Dragić, vlasnik Mesne industrija „Matijević“ preuzeo je „Vojvodinu“ u Zrenjaninu i izgradio moderni hotel „Centar“ u Novom Sadu. Vlasnik „Lavlje kandže“ Zdravko Rajačić ušao je u hotelijerstvo sa hotelom „Zeder“ u Novom Beogradu. Modna kuća „Mona“ godina važi za najbolje hotelijere koji imaju najluksuzniji objekat na Zlatiboru i „Ivanjicu“ na Javoru.

U narednih godinu dana Beograd će dobiti kompletno renoviranu „Kraun plazu“ (bivši „Interkontinetal“), „Mariot“ (bivše „Jugodrvo“), a privrednici su počeli da i da vojvođanske dvorce pretvaraju u hotele. Ipak, najveća atrakcija biće hipermoderni kompleks sa hotelom, šoping, poslovnim i sportskim centrom od 94.000 kvadrata vodećeg svetskog arhitekte Zahe Hadid. Na mestu bivšeg „Beka“ grčka firma „Lamda“ ulaže 200 miliona evra i otvoriće 1.000 radnih mesta. Ovaj hotel potpuno će promeniti lice grada i Srbiju učiniti prepoznatljivom među stranim turistima.

Najjači u Nišu

Srba Ilić, nekadašnji blasnik „Junivorlda“ i „Putnika“, trenutno je vlasnik najvećeg broja hotela u Srbiji!

Naime, sud je Iliću vratio „Srbija turist“, pa su sada u njegovom vlasništvu dva hotela u Niškoj Banji „Ozren“ i „Partizan“, tri u Nišu „Nais“, „Ambasador“ i „Grand“, ali i jedan u Rumi - „Best vestern park“. Ilić renovira „Grand“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik