Europski novac za Rab

Bez autora
Apr 26 2011

Iz europskog fonda IPA Jadranske prekogranične suradnje za osam projekta u Primorsko-goranskoj županiji odobreno je 2,5 milijuna eura. S otoka Raba kandidirana su tri projekta i na njih će se utrošiti gotovo polovina odobrenog novca. Za povezivanje i suradnju s Italijom, Grčkom i Slovenijom, kao članicama Europske unije, te zemljama iz regije Gradu Rabu odobreno je više od 1,5 milijuna eura za tri projekta. Prvi se odnosi na jačanje i povezivanje malih zračnih luka na Jadranu. Europljani imaju više od 60.000 privatnih zrakoplova. Na Rabu će im biti omogućeno slijetanje na pistu dugu 1700 metara. Za održivost međusobnog prometa na Jadranu, od ukupno 3 milijuna eura, Rabu je dodijeljeno 200.000 eura. Za tu će se svrhu proširiti gradska luka i izgraditi međunarodni carinski prijelaz, a u općini Lopar s oko 200.000 eura iz IPA fonda realizirat će se gradnja biciklističkih staza.

Europski novac za RabIz europskog fonda IPA Jadranske prekogranične suradnje za osam projekta u Primorsko-goranskoj županiji odobreno je 2,5 milijuna eura. S otoka Raba kandidirana su tri projekta i na njih će se utrošiti gotovo polovina odobrenog novca.

Za povezivanje i suradnju s Italijom, Grčkom i Slovenijom, kao članicama Europske unije, te zemljama iz regije Gradu Rabu odobreno je više od 1,5 milijuna eura za tri projekta. Prvi se odnosi na jačanje i povezivanje malih zračnih luka na Jadranu.

Europljani imaju više od 60.000 privatnih zrakoplova. Na Rabu će im biti omogućeno slijetanje na pistu dugu 1700 metara. Za održivost međusobnog prometa na Jadranu, od ukupno 3 milijuna eura, Rabu je dodijeljeno 200.000 eura. Za tu će se svrhu proširiti gradska luka i izgraditi međunarodni carinski prijelaz, a u općini Lopar s oko 200.000 eura iz IPA fonda realizirat će se gradnja biciklističkih staza.

Također, Rab će u suradnji s  Italijom, Slovenijom i Izraelom, novcem iz  programa "Europa za građane", sudjelovati u podizanju muzeja "Polje sjećanja" posvećenog žrtvama fašističkog koncentracijskog logora u Kamporu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik