Evzoni zatvoren do 15. jula

Bez autora
Jul 01 2020

Turisti neće moći da ulaze u Grčku preko graničnog prelaza Evzoni do 15. jula.

Ova odluka objavljena je danas u grčkom Službenom listu, stupa odmah na snagu i rešava sve dileme zbog kojih su naši građani, iako je bilo najavljeno da neće moći da ulaze u zemlju preko Severne Makedonije, ipak odlučivali da krenu tim putem.

Dakle, u Grčku se može samo preko Bugarske gde je organizovan propust velikog broja turista i gde, prema grčkim medijima, nema dugog čekanja iako se primenjuju nova pravila za ulazak u zemlju. Naime, od danas svi turisti moraju da imaju unapred priprmeljen kju ar,odnosno bar kod na osnovu koga se vrši identifikacija i određuje ko će biti testiran.

Preko graničnog prelaza Evzoni, dakle, nema ulaska turista do 15. jula ali mogu da ga koriste grčki državljani, svi oni koji imaju regulisan boravak u Grčkoj ili putuju sa posebnim dokumentima i iz specijalnih razloga.

Očigledno je da je doza neizvesnost o tome kako će se odvijati situacija na graničnomm prelazu Evzoni  postojala i među samim pripadnicima grčke pogranične policije koja je u određenim intervalima ipak puštala grupe turista sa Balkana.

Istovremeno, grčki reporteri su od jutros sa Promahonasa javljali da je to jedini otvoreni prelaz i da eventualna odluka o otvaranjau Evzonija može da se očekuje kasno popodne.

Istovremeno, u jučerašnjoj odluci vlade da otvori granice za turiste iz 15 neevropskih zemalja jasno se navodi da svi putevi ulaska u zemlju vode preko Bugarske. Dakle, problem je najviše u tome kako svako pojedinačno čita i prima zvanične informacije pre nego što krene na željno iščekivano letovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik