'Glava Zete' opet radi

Bez autora
Nov 07 2010

Hotel Glava Zete ponovo je otvoren, nakon što mu je Inspekcija rada ukinula privremenu zabranu obavljanja djelatnosti, jer je radnicima isplaćena jedna plata. Hotel je ponovo otvoren juče u 17 sati. Ukinuta je privremena zabrana rada i ostavljen rok od mjesec da počne isplata i ostalih zarada. Radnicima se duguju još 22 plate. Radnici hotela Glava Zete, koji posluje u sastavu firme Montel, od 19. oktobra okupljaju se ispred upravne zgrade Monteksa u Nikšiću, zahtijevajući odgovor kako da se riješi vlasnički odnos u preduzeće i zaustavi njeno propadanje. Preduzeće Montel-hotel Glava Zete osnovali su 1995. godine Monteks i Elektroprivreda Crne Gore, koji su se obavezali na podjednako upravljanje, posredstvom zajedničkog Upravnog odbora. Sindikat hotela Glava Zete sastaće se sjutra sa predsjednikom Odbora direktora Montela Mrkom Mrkićem i predočiti mu nastalu situaciju, a potom se okupiti i ispred upravne zgrade Monteksa, kao drugog osnivača firme.

'Glava Zete' opet radiHotel Glava Zete ponovo je otvoren, nakon što mu je Inspekcija rada ukinula privremenu zabranu obavljanja djelatnosti, jer je radnicima isplaćena jedna plata.

Iz Sindikata je saopšteno da je hotel ponovo otvoren juče u 17 sati.

»Ukinuta je privremena zabrana rada i ostavljen rok od mjesec da počne isplata i ostalih zarada«, rekao je agenciji Mina-business predstavnik Sindikata, Milomir Pavlović.

Radnicima se duguju još 22 plate.

Radnici hotela Glava Zete, koji posluje u sastavu firme Montel, od 19. oktobra okupljaju se ispred upravne zgrade Monteksa u Nikšiću, zahtijevajući odgovor kako da se riješi vlasnički odnos u preduzeće i zaustavi njeno propadanje.

Preduzeće Montel-hotel Glava Zete osnovali su 1995. godine Monteks i Elektroprivreda Crne Gore, koji su se obavezali na podjednako upravljanje, posredstvom zajedničkog Upravnog odbora.

Sindikat hotela Glava Zete sastaće se sjutra sa predsjednikom Odbora direktora Montela Mrkom Mrkićem i predočiti mu nastalu situaciju, a potom se okupiti i ispred upravne zgrade Monteksa, kao drugog osnivača firme.

Sindikalni predstavnici ranije su najavili da će zatražiti pomoć i od Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, jer sumnjaju da imovinski odnosi Monteksa i EPCG nijesu sporni samo u vezi hotela Glava Zete. Oni podsjećaju da je uprava EPCG poslala ponudu Monteksu da otkupi njihov vlasnički udio ili im proda svoj, kako bi Montel-hotel Glava Zete mogao bolje funkcionisati.

Prema riječima Pavlovića, Monteks se obavezao da će odgovoriti na tu ponudu do 10. maja ove godine, ali to nije ispoštovao.

Sindikat optužuje Monteks i za akcije koje su ranije zaposleni kupili od te firme, a potom, kako tvrde, na misteriozan način nestale, kao i za dionice, koje su prema Ugovoru o osnivanju, trebalo da budu prenesene u novu firmu Montel, ali im se, kako kažu, gubi svaki trag.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik