Golija spremna za sneg

Bez autora
Nov 29 2012

Zahvaljujući ulaganjima firme LjIN i Goluba Pendića, pionira razvoja turizma u ovom delu Srbije, turistički centar na ovoj planini više neće zavisiti samo od „dara sa neba“, jer će, prvi put, ako zatreba, na stazama biti i veštačkog snega. Sva oprema je montirana, akumulacija napunjena, a „topovi“ spremni, pa će se ove zime veštačkim snegom „pokriti“ najpre dve najvažnije staze, koje su glavni adut, uz predivan ambijent i vrlo povoljne cene, jer pun pansion u hotelu „Golija“, koji raspolaže sa stotinu ležajeva, u apartmanima košta 2.500, a u sobama 2.250 dinara. U istim vrstama smeštaja, polupansion je 2.250, odnosno dve hiljade dinara, pa najveće interesovanje, već tradicionalno, vlada za Novu godinu i đački raspust. Ako ne računamo vikend-skijaše iz Novog Pazara i okoline, najviše gostiju doći će nam iz Vojvodine, te Beograda i Kragujevca. Turiste koji dođu na Odvraćenicu čeka i sedam ski-liftova i žičara.

Golija spremna za snegZahvaljujući ulaganjima firme LjIN i Goluba Pendića, pionira razvoja turizma u ovom delu Srbije, turistički centar na ovoj planini više neće zavisiti samo od „dara sa neba“, jer će, prvi put, ako zatreba, na stazama biti i veštačkog snega.

- Sva oprema je montirana, akumulacija napunjena, a „topovi“ spremni, pa ćemo ove zime veštačkim snegom „pokriti“ najpre dve najvažnije staze, koje su nam glavni adut, uz predivan ambijent i vrlo povoljne cene, jer pun pansion u našem hotelu „Golija“, koji raspolaže sa stotinu ležajeva, u apartmanima košta 2.500, a u sobama 2.250 dinara. U istim vrstama smeštaja, polupansion je 2.250, odnosno dve hiljade dinara, pa najveće interesovanje, već tradicionalno, vlada za Novu godinu i đački raspust. Ako ne računamo vikend-skijaše iz Novog Pazara i okoline, najviše gostiju doći će nam iz Vojvodine, te Beograda i Kragujevca - kaže Pendić, naglašavajući da turiste koji dođu na Odvraćenicu čeka i sedam ski-liftova i žičara.

Inače, osim hotela „Golija“, turistički centar na Odvraćenici raspolaže sa još oko 200 ležajeva - u nekoliko manjih hotela i domaćoj radinosti - što je malo za špic sezone. Ovdašnji turistički radnici su, stoga, više puta apelovali na nadležne da se školski raspust drugačije organizuje, odnosno da ga ne koriste svi u istom terminu, kako bi što više dece moglo da nađe svoje mesto na snegu. Nažalost, malo je sluha za ovakvo produžavanje sezone, pa čim počne drugo polugodište polovina kapaciteta u ski-centrima ostaje prazna...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik