Gradi se ponovo Ledeni hotel u Švedskoj

Bez autora
Dec 13 2012

Šveđani ove godine u pokrajni Lapland grade 23. put hotel od leda, koji se svake godine ponovo gradi od ledenih blokova iz reke Torne. Ove godine je u dizajn enterijera uloženo 750.000 dolara, a paradoks je u tome što će se ova masovna struktura istopiti čim dođe proleće.Za izradu hotela, ove godine su korišćeni ledeni blokovi teški oko dve tone, koji se vraćaju u reku kada hotel počne da se topi. Uprkos nezahvalnoj konstrukciji koja će na kraju sezone početi polako da nestaje, radnici rade na temperaturi ispod nule neprekidno, kako bi u ledenom hotelu "Jukkasjarvi" završili 65 soba, lobi, recepciju, hlavnu salu, ledeni bar i kapelu.

Gradi se ponovo Ledeni hotel u ŠvedskojŠveđani ove godine u pokrajni Lapland grade 23. put hotel od leda, koji se svake godine ponovo gradi od ledenih blokova iz reke Torne.

Ove godine je u dizajn enterijera uloženo 750.000 dolara, a paradoks je u tome što će se ova masovna struktura istopiti čim dođe proleće, prenosi sajt "Raša tudej".

"Potpuno smo zavisni od vremenskih prilika", rekla je portparolka hotela Beatris Karlson.

Za izradu hotela, ove godine su korišćeni ledeni blokovi teški oko dve tone, koji se vraćaju u reku kada hotel počne da se topi.

Uprkos nezahvalnoj konstrukciji koja će na kraju sezone početi polako da nestaje, radnici rade na temperaturi ispod nule neprekidno, kako bi u ledenom hotelu "Jukkasjarvi" završili 65 soba, lobi, recepciju, hlavnu salu, ledeni bar i kapelu.

Međunarodni tim umetnika je izabrao da dekoriše 16 apartmana hotela, a dizajn će ostati tajna do njegovog otvaranja.

Cene soba u Ledenom hotelu variraju između 330 i 1.000 dolara, a zainteresovani mogu obići hotel za 50 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik