Hamilton Hotel Partners kupio tri hotela u Rogaškoj Slatini

Bez autora
Feb 17 2013

Hamilton Hotel Partners najavio je kupovinu kompanije koja upravlja hotelima tri hotela u Rogaškoj Slatini, u Sloveniji, u jednom od najstarijih odmarališta u Evropi. Financijski partner, Hypo Alpe Adria, ostat će vlasnik imovine Grand Hotela Rogaška, Hotela Strossmayer i Hotela Styria, u skladu s postojećim ugovorom o zakupu, a Hamilton će ih nastaviti voditi nezavisno, bez prekida tekućeg poslovanja. Hoteli u ovom lancu sa tri i četiri zvjezdice imaju ukupno 195 sobe, restorane, banjsku ponudu, i velike kapacitete za odmor, sastanke i događaje. Promjena vlasništva i strukture upravljanja neće imati utjecaja na postojeće zaposlene, dobavljače i odnose sa klijentima.

Hamilton Hotel Partners kupio tri hotela u Rogaškoj SlatiniHamilton Hotel Partners najavio je kupovinu kompanije koja upravlja hotelima tri hotela u Rogaškoj Slatini, u Sloveniji, u jednom od najstarijih odmarališta u Evropi.

Financijski partner, Hypo Alpe Adria, ostat će vlasnik imovine Grand Hotela Rogaška, Hotela Strossmayer i Hotela Styria, u skladu s postojećim ugovorom o zakupu, a Hamilton će ih nastaviti voditi nezavisno, bez prekida tekućeg poslovanja.

Hoteli u ovom lancu sa tri i četiri zvjezdice imaju ukupno 195 sobe, restorane, banjsku ponudu, i velike kapacitete za odmor, sastanke i događaje. Promjena vlasništva i strukture upravljanja neće imati utjecaja na postojeće zaposlene, dobavljače i odnose sa klijentima, navodi se.

Kompanija Hamilton Hotel Partners osnovana je 2004. godine, i sada predstavlja jednu od vodećih profesionalnih kompanija za upravljanje hotelima i imovinom hotela u regiji Europe, Srednjeg Istoka i Afrike.

Hamilton upravlja velikim brojem hotela, uključujući "Holiday Inn Salisbury-Stonehenge", a od nedavno upravlja i sa četiri hotela "Cartridge Conference Company" u Velikoj Britaniji, i predstavlja vlasnike hotela kao što je "Raffles Royal Monceau" u Parizu, "Hilton Conrad" u Dablinu i "Fairmont St. Andrews" u Škotskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik