"Hilton" do kraja 2014. godine

Bez autora
Nov 12 2012

Prva faza hotela "Hilton Podgorica Montenegro" biće realizovana do nobembra sljedeće godine, dok će kompletan hotel biti završen do kraja 2014. godine godine, kazao je vlasnik Normal kompani Žarko Burić, nakon obilaska gradilišta u Podgorici gdje su intezivirani radovi na podzemnim garažama. Ukupna površina podzemnih garaža je 7.000 kvadratnih metara. Nema više nikakvih prepreka za izgradnju hotela. Sada već može da se radi punim intenzitetom, jer su stvorene sve pretpostavke. Prva faza izgradnje hotela se finansira iz domaćih izvora. Kao što i je predviđeno ugovorom, prva faza će biti finansirana iz kredita domaćih banaka. Drugu fazu finansira Evropska banka za obnovu i razvoj. Sredstva od 44 miliona eura su već obezbijeđena, tako da apsolutno neće biti nikakvih problema oko realizacije ovog projekta.

"Hilton" do kraja 2014. godinePrva faza hotela "Hilton Podgorica Montenegro" biće realizovana do nobembra sljedeće godine, dok će kompletan hotel biti završen do kraja 2014. godine godine, kazao je vlasnik Normal kompani Žarko Burić, nakon obilaska gradilišta u Podgorici gdje su intezivirani radovi na podzemnim garažama.

- Ukupna površina podzemnih garaža je 7.000 kvadratnih metara. Nema više nikakvih prepreka za izgradnju hotela. Sada već možemo da radimo punim intenzitetom, jer su stvorene sve pretpostavke, ocijenio je Burić. Prva faza izgradnje hotela se, kako je dodao, finansira iz domaćih izvora.

- Mi smo ranije najavili, što je predviđeno ugovorom, da će prva faza biti finansirana iz kredita domaćih banaka. Drugu fazu finansira Evropska banka za obnovu i razvoj, a mi smo potpisali ugovor prije godinu i po, a sredstva od 44 miliona eura su već obezbijeđena. Tako da apsolutno neće biti nikakvih problema oko realizacije ovog projekta, objasnio je Burić.

U okviru prve faze predviđeno je otvaranje Edukativnog centra za radnike koji će se obučavati po standardima "Hiltona".

Izvođač radova na hotelu je Normal kompani, a svi podizvođači za sve faze su firme iz Crne Gore.

- U narednom periodu predstoji raspisivanje tendera za drugu fazu, a potrudićemo se da podizvođači budu i dalje iz Crne Gore. Naš krajnji cilj je da materijali i domaće firme budu što više zastupljene tokom izgradnje, zaključio je Burić.

Prema projektu, hotel "Hilton Podgorica Montenegro" će imati devet kongresnih sala, 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes /wellness/ centar, fitnes i spa blok sa zatvorenim bazenom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik