Hotel "Radison blu" tek 2014. godine

Bez autora
Dec 18 2012

Otvaranje dugo najavljivanog hotela lanca "Radison blu" na lokaciji nekadašnjeg Starog mlina, između Mostarske petlje i zgrade BIGZ, odloženo je za 2014. godinu. Građevinski radovi će biti najranije završeni za malo više od godinu pa bi se prvi gosti mogli očekivati u prvoj polovini 2014. godine. Radovi na temelju su okončani i sada počinju viskograđevinski radovi. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 60 miliona evra i obuhvata hotel sa 255 soba i 3.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora za iznajmljivanje. Beograd se još razvija kao turistička destinacija i računa se na poslovni turizam u novom objektu. Poslovna klima nije naklonjena investitorima koji kao nigde u Evropi moraju da plate skupe troškove pripreme lokacije kao i priključenje na infrastrukturu.

Hotel "Radison blu" tek 2014. godineOtvaranje dugo najavljivanog hotela lanca "Radison blu" na lokaciji nekadašnjeg Starog mlina, između Mostarske petlje i zgrade BIGZ, odloženo je za 2014. godinu.

U predstavništvu austrijske kompanije "Soravia" rečeno je da će građevinski radovi biti najranije završeni za malo više od godinu pa bi se prvi gosti mogli očekivati u prvoj polovini 2014. godine.

- Radovi na temelju su okončani i sada počinju viskograđevinski radovi - rečeno je u beogradskom predstavništvu kompanije "Soravia".

- Ukupna vrednost investicije iznosi oko 60 miliona evra i obuhvata hotel sa 255 soba i 3.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora za iznajmljivanje.

Vlasnik austrijske firme "Soravia grup" Hano Soravia smatra da se Beograd još razvija kao turistička destinacija i kaže da on računa na poslovni turizam u novom objektu. Soravia je istakao da poslovna klima nije naklonjena investitorima koji "kao nigde u Evropi moraju da plate skupe troškove pripreme lokacije kao i priključenje na infrastrukturu".

- To su još komunističke okolnosti, a u Srbiji se smatra da je to rezultat politike. To nije tako i mi investori ne želimo da imamo sa politikom ništa, već želimo da gradimo. Takse za priključenja na infrastrukturu su prepreka za investitore i sprečavaju ih da dođu i investiraju - kritikovao je on.

I pored svih problema Soravia najavljuje spremnost da investira i u drugi hotel sa tri zvezdice, ističući da je potražnja za takvom vrstom smeštaja velika. Takođe on želi da investira i u izgradnju stanova.

Kula od 12 spratova

Površina novog objekta biće 25.000 metara kvadratnih. Sadržaće poslovnu kulu od 3.900 kvadratnih metara sa staklenom fasadom i, prema projektu, imaće 12 spratova, a biće osmišljen i manji trg ispred objekta. Hotel će imati 255 soba. Ispred bi trebalo da se nađe etaža sa 150 parking mesta. Partneri "Soravia grupe" na ovom projektu su Evropska banka za obnovu i razvoj i Erste bank.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik