Hotel "Splendid" u restrukturiranju

Bez autora
Oct 17 2012

Agencija za privatizaciju pokrenula je postupak restrukturiranja beogradskog hotela "Splendid". Tender za prodaju Hotelsko-ugostiteljsko i turističko akcionarskog društva "Splendid" bio je raspisan aprila prošle godine, ali je proglašen neuspešnim jer nije stigla ni jedna ponuda. Na tenderu za prodaju "Splendida" bilo je ponuđeno 72 odsto kapitala hotela koji je u državnom vlasništvu, a pravo na podnošenje ponude imala su preduzeća koja posluju u hotelskoj delatnosti i poseduju najmanje jedan hotel, sa bar četiri zvezdice. Hotel "Splendid", koji se nalazi u centru Beograda i ima četiri apartmana i 50 soba ukupne površine 1.195 kvadrata, ne radi od kraja 2009, kada je raskinut ugovor o njegovoj privatizaciji. Prvi put je "Splendid" bio prodat biznismenu Veselinu Rutoviću na aukciji 2008, za 1,1 milijardu dinara. Agencija za privatizaciju je sa njim raskinula ugovor jer nije ispunjavao ugovorene obaveze.

Hotel "Splendid" u restrukturiranjuAgencija za privatizaciju pokrenula je postupak restrukturiranja beogradskog hotela "Splendid", objavljeno je danas na sajtu Agencije.

Tender za prodaju Hotelsko-ugostiteljsko i turističko akcionarskog društva "Splendid" bio je raspisan aprila prošle godine, ali je proglašen neuspešnim jer nije stigla ni jedna ponuda.

Na tenderu za prodaju "Splendida" bilo je ponuđeno 72 odsto kapitala hotela koji je u državnom vlasništvu, a pravo na podnošenje ponude imala su preduzeća koja posluju u hotelskoj delatnosti i poseduju najmanje jedan hotel, sa bar četiri zvezdice.

Hotel "Splendid", koji se nalazi u centru Beograda i ima četiri apartmana i 50 soba ukupne površine 1.195 kvadrata, ne radi od kraja 2009, kada je raskinut ugovor o njegovoj privatizaciji.

Prvi put je "Splendid" bio prodat biznismenu Veselinu Rutoviću na aukciji 2008, za 1,1 milijardu dinara.

Agencija za privatizaciju je sa njim raskinula ugovor jer nije ispunjavao ugovorene obaveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik