I Kragujevac u Globalnoj mreži gritera

Bez autora
Mar 28 2012

Kragujevac je među 30 gradova u svetu i treći u Srbiji, posle Beograda i Subotice, koji je primljen u Globalnu mrežu gritera (GGN) sa sedištem u Hagu. Prijem u globalnu mrežu gritera donosi za Kragujevac mnogobrojne koristi, a posebno je značajno jer se i na ovaj način promoviše. Griteri u ulozi neformalnih domaćina pokazuju turistima Kragujevac i taj posao se ne razlikuje mnogo od profesionalnih vodiča, jer pored širokog opšteg obrazovanja, moraju perfektno da govore engleski jezik, a najveća razlika je u tome što oni volontiraju. Turistička organizacija Kragujevac ima 20 gritera različitih zanimanja, od srednjoškolaca do profesora, koji su obučeni da gostima pokažu iz svog ugla kulturno-istorijske, prirodne i sportske znamenitosti, ali i restorane, kafiće, prodavnice...

I Kragujevac u Globalnoj mreži griteraKragujevac je među 30 gradova u svetu i treći u Srbiji, posle Beograda i Subotice, koji je primljen u Globalnu mrežu gritera (GGN) sa sedištem u Hagu.

"Prijem u globalnu mrežu gritera donosi za Kragujevac mnogobrojne koristi, a posebno je značajno jer se i na ovaj način promoviše", rekla je za Tanjug direktorka Gradske turističke organizacije "Kragujevac" Snežana Milisavljević.

Griteri u ulozi neformalnih domaćina pokazuju turistima Kragujevac i taj posao se ne razlikuje mnogo od profesionalnih vodiča, jer pored širokog opšteg obrazovanja, moraju perfektno da govore engleski jezik, a najveća razlika je u tome što oni volontiraju.

"Turistička organizacija Kragujevac ima 20 gritera različitih zanimanja, od srednjoškolaca do profesora, koji su obučeni da gostima pokažu iz svog ugla kulturno-istorijske, prirodne i sportske znamenitosti, ali i restorane, kafiće, prodavnice...", kaže Milisavljević.

"Krajem prošle godine u saradnji sa nevladinom organizacijom 'Omladina Kragujevca' i Kancelarijom za mlade počeli smo realizaciju projekta 'KG griteri' sa ciljem da oformimu grupu vodiča volentera i u tome smo uspeli a što je bio jedan od uslova prijema u globalnu mrežu", rekla je Milisavljević i dodala da je taj projekat finansiralo Ministarstvo inostranih poslova Italije, preko Međunarodne organizacije za migracije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik