I pored klasičnog stečaja u Onogoštu se pripremaju za sezonu

Bez autora
Apr 05 2012

Stečajni upravnik Hotelsko – turističkog preduzeća „Onogošt“ Dragan Smolović najavio je juče da će Teuta u Risnu prve goste primiti 23. aprila, dok će pripreme za otvaranje hotela Nikšić u Sutomoru biti okončane krajem maja. Hotel Onogošt u Nikšiću nije ni zatvaran, te da će svi radnici koji su do uvođenja klasičnog stečaja bili uposleni, i dalje ostati u radnom odnosu i biti angažovani kada dođu prvi gosti. Iako je situacija u preduzeću izuzetno teška počele su pripreme za otvaranje hotela na primorju kako bi odradili ljetnju turističku sezonu. Predstoje veliki radovi, posebno na lošim instalacijama i potrebno je najmanje 30 hiljada eura da se planirano odradi. Samo za popravku kotla za vodu u Teuti neophodno je 15 hiljada eura. Uz to dugovi dobavljačima su oko dva miliona eura, radnici potražuju pet plata, a novca nema.

I pored klasičnog stečaja u Onogoštu se pripremaju za sezonuStečajni upravnik Hotelsko – turističkog preduzeća „Onogošt“ Dragan Smolović najavio je juče da će Teuta u Risnu prve goste primiti 23. aprila, dok će pripreme za otvaranje hotela Nikšić u Sutomoru biti okončane krajem maja.

Smolović je istakao da Hotel Onogošt u Nikšiću nije ni zatvaran, te da će svi radnici koji su do uvođenja klasičnog stečaja bili uposleni, i dalje ostati u radnom odnosu i biti angažovani kada dođu prvi gosti.

- Iako je situacija u preduzeću izuzetno teška počeli smo pripreme za otvaranje hotela na primorju kako bi odradili ljetnju turističku sezonu. Predstoje veliki radovi, posebno na lošim instalacijama i potrebno je najmanje 30 hiljada eura da planirano odradimo. Samo za popravku kotla za vodu u Teuti neophodno je 15 hiljada eura. Uz to dugovi dobavljačima su oko dva miliona eura, radnici potražuju pet plata, a novca nema, istakao je Smolović.

On je kazao da su se obratili Ministarstvu turizma za pomoć u pripremi sezone i podsjetio da je Vlada ranije, prilikom uvođenja stečaja sa ličnom upravom, više od milion eura uplatila radnicima, te da po tom osnovu ne mogu opet tražiti novac.

Smolović je kazao da je obavijestio Elektrodistribuciju i Vodovod o uvođenju stečaja i zatražio da uključe struju i vodu, koju će ubuduće redovno plaćati, a da dug naplate iz stečajne mase, kako bi preduzeće moglo funkcionisati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik