Inspektori naplatili 20 milijuna kuna

Bez autora
Feb 06 2011

Ministar turizma Damir Bajs na sastanku užeg Vladinog povjerenstva za praćenje turističke sezone održanom u Kupjaku u Gorskom Kotaru istaknuo je da se borba protiv sive ekonomije u turizmu provodi tijekom cijele godine. Nastavlja se provođenje 30 mjera za unaprjeđenje turizma u 2011. godini te je do sad obavljeno oko 50 posto posla na ovom području. Veoma je značajno uvođenje novih zrakoplovnih linija za Kvarnersko područje tijekom sezone čime će se otvoriti neka do sad nedovoljno zastupljena turistička tržišta. Složena politička situacija u sjevernoafričkim zemljama ne može biti ključ uspjeha hrvatskog turizma, nego to može biti naša dobra pripremljenost za sezonu. Naša konkurencija nisu Egipat, Tunis ili Grčka, nego Španjolska, Francuska i Italija.

Inspektori naplatili 20 milijuna kunaMinistar turizma Damir Bajs na sastanku užeg Vladinog povjerenstva za praćenje turističke sezone održanom u Kupjaku u Gorskom Kotaru istaknuo je da se borba protiv sive ekonomije u turizmu provodi tijekom cijele godine.

Ministar je izvijestio da se nastavlja provođenje 30 mjera za unaprjeđenje turizma u 2011. godini te da je do sad obavljeno oko 50 posto posla na ovom području. Istaknuo je značenje uvođenja novih zrakoplovnih linija za Kvarnersko područje tijekom sezone čime će se otvoriti neka do sad nedovoljno zastupljena turistička tržišta.

Odgovarajući na novinarska pitanja ministar Bajs je kazao da složena politička situacija u sjevernoafričkim zemljama ne može biti ključ uspjeha hrvatskog turizma, nego to može biti naša dobra pripremljenost za sezonu. Naša konkurencija nisu Egipat, Tunis ili Grčka, nego Španjolska, Francuska i Italija, kazao je.

Glavni državni inspektor Kruno Kovačević kazao je da je tijekom siječnja obavljeno oko 2000 nadzora vezanih uz turizam i ugostiteljstvo i to većinom u Gorskom kotaru. Naglasio je da se propisi uglavnom poštuju jer u 1343 nadzora nije pronađena ni jedna nepravilnost.

Predstavljeni su i rezultati rada državnog inspektorata u suzbijanju sive ekonomije na području turizma i ugostiteljstva prošle godine prema kojima je obavljeno 40.348 nadzora, te utvrđeno 15.241 različih povreda propisa. Najčešći prekršaji bili su neplaćanje boravišne pristojbe, rad bez upisa u propisani registar te oni vezani uz cijene i normative usluga. U sezoni je nadzore provodilo 750 inspektora. Državni inspektorat je prošle godine donio ukupno oko 20 milijuna kuna u državni proračun naplatom kazni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik