Ispod Lamanša vozom prošlo 9 miliona putnika

Bez autora
Mar 12 2012

Železnički operator "Eurostar" saopštio je da je u prošloj godini kroz tunel ispod Lamanša prevezao 9,7 miliona putnika, dva odsto više nego godinu dana ranije. Povećanju putničkog saobraćaja doprineo je znatan rast broja putnika iz zemalja van EU."Eurostar" je objavio da je u 2011. ostvario prihod od 803 miliona funti, za šest odsto veći nego 2010, dok mu je neto profit dostigao 20,8 miliona.

Ispod Lamanša vozom prošlo 9 miliona putnikaŽeleznički operator "Eurostar" saopštio je da je u prošloj godini kroz tunel ispod Lamanša prevezao 9,7 miliona putnika, dva odsto više nego godinu dana ranije.

Povećanju putničkog saobraćaja doprineo je znatan rast broja putnika iz zemalja van EU.

"Eurostar" je objavio da je u 2011. ostvario prihod od 803 miliona funti, za šest odsto veći nego 2010, dok mu je neto profit dostigao 20,8 miliona.

Operator koji upravlja vozovima od Londona do Brisela i Pariza, naveo je da je broj putnika izvan EU povećan prošle godine za 20 odsto i da je činio devet procenata ukupnog.

"Eurostar" je u vlasništvu tri nacionalne kompanije - francuski operator na železnici SNCF vlasnik je 55 odsto, belgijski SNCB ima pet odsto, a ostalo je u vlasništvu britanske Londonske i kontinentalne železnice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik