Izvrstan početak predsezone na Kvarneru, 265 tisuća noćenja

Bez autora
Mar 05 2024

U prva dva mjeseca ove godine na Kvarneru je boravilo 80 tisuća turista, koji su ostvarili 265 tisuća noćenja, što je 43 posto više turista i 47 posto više noćenja u usporedbi s istim razdobljem 2019. te četiri posto više turista i tri posto više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Iz Turističke zajednice Kvarnera izvijestili su o izvrsnim rezultatima u prva dva mjeseca, naglasivši da se očekuje jako dobra predsezona.

- U 2024. godinu krenuli smo s nikad boljim turističkim rezultatima, za gotovo 50 posto većim od 2019. godine. Sve naše destinacije bilježe odličnu popunjenost te već sada možemo reći da očekujemo jako dobru predsezonu, izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Istaknula je kako su povratne informacije s turističkih sajmova jako dobre te se iz izravne komunikacije s partnerima i posjetiteljima štandova vidi da interes za odmorom na Kvarneru ne jenjava.

Najviše noćenja tijekom siječnja i veljače ostvarili su gosti iz Hrvatske, gotovo 100 tisuća, što je 25 posto više u odnosu na 2019. godinu te na razini prošle godine.

Slijede gosti iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke. Iz Turističke zajednice kažu da su gosti iz Mađarske ostvarili 144 posto, a gosti iz Slovenije 25 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

Najviše, 51 posto noćenja u prva dva mjeseca bilo je u hotelskom smještaju te su u hotelima ostvarene oko 134 tisuće noćenja što je 27 posto više u odnosu na lani te 69 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Najposjećeniji su bili Opatija, Rijeka i Mali Lošinj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik